Adekvat C solgt til svenske Mind

Det svenske IT-konsulentselskapet Mind har styrket sin norske satsing med oppkjøp av lille Adekvat C.

Det svenske IT-konsulentselskapet Mind har styrket sin norske satsing med oppkjøp av lille Adekvat C.

Adekvat C startet opp i 1997 og har basert seg på å levere transaksjonskritiske systemer til finansinstitusjoner. Selskapet har siden oppstarten hatt en god vekst og fikk tidlig Kredittkassen som kunde. Selskapet hadde åtte ansatte da Mind banket på døren.

- Mind ønsket å styrke kompetansen i bank- og finansmarkedet, og selskapet har lenge hatt samarbeid med MeritaNordbanken i Sverige, forteller Pål Bergersen, tidligere sjef for Adekvat C. Siden samtalene om fusjon mellom Kredittkassen og MeritaNordbanken enda ikke er døde, ser selskapene store fordeler i sammenslåingen.

Mind har 270 ansatte i Sverige, mens avdelingen i Norge gjennom oppkjøpet av Adekvat C får 35 ansatte. Selskapet har nå planer om å ekspandere i Europa, og har allerede etablert kontor i Frankrike mens de snuser på markedene i Storbrittania og Spania.

Jørgen Larsson, VD for Mind, sier at oppkjøpet i Norge vil skape en god basis for å satse på finansmarkedet i Europa i tiden som kommer. Mind vil noteres på Stockholmsbørsen i løpet av 2000 for å hente kapital til satsingen.

Til toppen