KORTNYTT

Administrerende kjøper i ADCom Data

Administrerende direktør Tor Arne Wæraas blir ny storeier i ADCom Data i Trondheim.

10. juli 2006 - 11:40

Administrerende direktør Tor Arne Wæraas blir gjennom konsulentselskapet Lean ny storeier i det trønderske IT-selskapet ADCom Data. Selskapet leverer IT-løsninger for SMB-markedet.

– Vi har gjort grundige analyser av IT-markedet i Trøndelag. Markedet er på 5 til 6 milliarder kroner årlig og vår ambisjon er å skape et tungt IT-miljø som kan betjene noe av denne etterspørselen med et regionalt utgangspunkt. I tillegg til å videreutvikle selskapets tjenester innen løsningssalg og IT drift skal vi å bygge opp et konsulentmiljø som også kan betjene større virksomheter, gjerne også utenfor Trøndelag-fylkene, sier Tor Arne Wæraas i en pressemelding.

Wæraas er medeier i det Oslo- og Trondheim-baserte konsulentselskapet Lean, som nå blir ADCom Datas nye hovedaksjonær.

Det er Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) og SpareBank 1 Midt-Norge som selger seg ned i selskapet, som har drøyt 30 ansatte og kontorer i Trondheim og Verdal. De siste par årene har ADCom Data levert positive resultater etter en periode med dårlig inntjening. I fjor omsatte ADCom Data for drøyt 45 millioner kroner og hadde over 500 bedrifter på kundelisten.

Tor Arne Wæraas har siden årsskiftet fungert som administrerende direktør i selskapet og han går nå inn som leder på permanent basis. Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk og SpareBank 1 Midt-Norge vil fortsatt være medeier i ADCom men utelukker ikke ytterligere nedsalg.

– ADCom Data er nå inne i en positiv og lovende utvikling, med står samtidig foran nye og krevende utviklingsoppgaver. Det er derfor naturlig for NTE å redusere sin eierposisjon og etter hvert tre helt ut av selskapet. Med en ny eier med leder- og utviklingserfaring fra tilsvarende selskaper, samt en kompetent stab, har selskapet gode forutsetninger for å etablere seg som en viktig IT-aktør i regionen sier viseadministrerende direktør i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk, Pål Engebretsen.

ADCom Data er en del av den nasjonale ADCom Data Gruppen, med kontorer en rekke steder i landet. Kontorene er lokalt eid, men organiseringen i kjede sikrer kontinuerlig kompetanseheving av de ansatte, gode innkjøpsbetingelser og god kvalitet på IT-løsningene ADCom Data leverer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.