BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe Acrobat får støtte for 3D-modeller

Adobe lanserte i dag et helt nytt produkt, rettet mot miljøer for produktdesign og konstruksjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. jan. 2006 - 10:14

Adobe Acrobat 3D, som ble lansert i dag, er ifølge Adobe et nytt verktøy som skal utvide samarbeidsegenskapene i dokumentbasert 3D-design til langt flere.

Ved hjelp av det nye verktøyet skal brukere innen en rekke områder kunne konvertere 3D-modeller fra et stort antall DAK-formater (Dataassistert Kontruksjon) og integrere dem inn i Abode PDF-filer, uavhengig av den opprinnelige programvaren.

I Acrobat 3D skal brukerne også kunne forbedre interaktiviteten til 3D-objektene i PDF-dokumenter ved å justere belysning, legge til teksturer og materialer, samt skape animasjoner som for eksempel viser montering eller demontering av et produkt.

3D-modellene i PDF-dokumenter kan sees av alle med Adobe Reader 7.0.7 eller nyere, noe som skal gjøre distribusjon av 3D-modeller til blant personer uten tilgang på spesielle 3D-verktøy.

Acrobat 3D skal også gjøre det mulig å sette inn 3D-modellene i Microsoft Word, Excel og Powerpoint-filer.

Det nye Acrobat-produktet skal umiddelbart vært tilgjengelig på engelsk, fransk og tysk. En japansk utgave kommer i februar. I Norge lanseres produktet først på onsdag. Forventet utsalgspris er 995 dollar. Registrerte brukere av Acrobat 7.0 Professional og Acrobat 6.0 Professional kan oppgradere for en noe lavere pris.

Acrobat 3D tilbys til Windows 2000 og de fleste Windows XP-versjonene. Verktøyet Acrobat 3D Capture Utility kan kjøres på Unix-versjonene IBM AIX, HP UX 11.0, SGI IRIX 6.5 og Sun Solaris 2.8.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.