Adobe AIR kommer til mobiler

Kjører webbaserte applikasjoner utenfor nettleseren.

Adobe AIR kommer til mobiler

Kjører webbaserte applikasjoner utenfor nettleseren.

Adobe ønsker størst mulig utbredelse av selskapets webteknologier. Det store satsningsområdet nå er mobilen, og i dag kunngjorde selskapet at AIR 2-plattformen skal gjøres tilgjengelig for mange smartmobiler.

AIR er en teknologi som kombinerer Flash med åpne webstandarder som JavaScript og HTML for å kunne tilby en form for webapplikasjoner som kan kjøres lokalt på maskinen, utenfor nettleseren og uten å være avhengig av nettilgang.

På mobilen vil AIR-baserte applikasjoner kunne utnytte systemfunksjonalitet som multitouch, gestures, geolokalisering og skjermorientering.

I første omgang er det Android-baserte mobiler som vil få støtte for AIR. Dette skal etter planen skje i år. AIR for mobilen vil baseres på den kommende Flash Player 10.1, som også skal gjøres tilgjengelig for en rekke mobiltelefoner, i tillegg til andre typer enheter, i løpet av dette halvåret.

Dette skal i alle fall inkludere nye mobiler basert på Android, BlackBerry, Symbian, webOS og Windows Mobile. Det vil trolig være opp til den enkelte mobilleverandør om også eksisterende mobiler vil kunne ta i bruk Flash Player 10.1.

Videoen nedenfor viser noe av det som er mulig med AIR på mobilen. Mobilen som benyttes er en Android-basert Motorola Droid.

Adobe har mer informasjon om de kommende mobilproduktene på denne siden.

Til toppen