TELEKOM

Adobe AIR kommer til mobiler

Kjører webbaserte applikasjoner utenfor nettleseren.

15. feb. 2010 - 10:16

Adobe ønsker størst mulig utbredelse av selskapets webteknologier. Det store satsningsområdet nå er mobilen, og i dag kunngjorde selskapet at AIR 2-plattformen skal gjøres tilgjengelig for mange smartmobiler.

AIR er en teknologi som kombinerer Flash med åpne webstandarder som JavaScript og HTML for å kunne tilby en form for webapplikasjoner som kan kjøres lokalt på maskinen, utenfor nettleseren og uten å være avhengig av nettilgang.

På mobilen vil AIR-baserte applikasjoner kunne utnytte systemfunksjonalitet som multitouch, gestures, geolokalisering og skjermorientering.

I første omgang er det Android-baserte mobiler som vil få støtte for AIR. Dette skal etter planen skje i år. AIR for mobilen vil baseres på den kommende Flash Player 10.1, som også skal gjøres tilgjengelig for en rekke mobiltelefoner, i tillegg til andre typer enheter, i løpet av dette halvåret.

Dette skal i alle fall inkludere nye mobiler basert på Android, BlackBerry, Symbian, webOS og Windows Mobile. Det vil trolig være opp til den enkelte mobilleverandør om også eksisterende mobiler vil kunne ta i bruk Flash Player 10.1.

Videoen nedenfor viser noe av det som er mulig med AIR på mobilen. Mobilen som benyttes er en Android-basert Motorola Droid.

Adobe har mer informasjon om de kommende mobilproduktene på denne siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.