RESULTATERFINANS

Adobe-aksjen opp på kjøpsrykte

Steve Ballmer hadde et timelangt møte med Adobe-sjef Shantanu Narayen.

8. okt. 2010 - 14:11

Vanligvis velinformerte New York Times meldte i går om et timelangt møte mellom toppsjefene i Adobe og Microsoft, henholdsvis Shantanu Narayen og Steve Ballmer.

Møtet er bekreftet overfor et stort antall medier, av mange anonyme kilder fra begge parter.

Det er også understreket at Microsoft og Adobe liker at toppsjefene deres har forholdsvis hyppig kontakt.

Offisielt har ingen har villet kommentere hva de snakket om. Det avfeies som «rykter og spekulasjoner vi må avstå fra» å fyre opp om.

Ifølge avisa var Ballmer og Narayen spesielt opptatt av å gjøre felles front mot Apple. iPhone danker ut Windows Mobile, og Apple-sjef Steve Jobs nekter å ha noe med Adobes teknologi for animasjoner og video, Flash, å gjøre.

Blant mulige løsninger skal de to også ha vært innom at Microsoft kunne rett og slett kjøpe Adobe.

Da artikkelen ble kjent, litt før klokken 15 New York-tid, reagerte børsen praktisk talt momentant. Kursen på Adobe-aksjen ble hevet med neste 12 prosent. Aksjen startet dagen på 25,86 dollar, og endte den på 28,69.

Forsikringer om at samtalene ikke var spesielt bemerkelsesverdige ble tilsynelatende ikke trodd.

Det er et aldri så lite problem at Microsofts har sin egen teknologi, Silverlight, som konkurrerer direkte med Flash. Windows Phone 7 er bokstavelig talt skapt for å håndtere Silverlight.

En av kildene til New York Times forteller at Microsoft lekte med tanken om å kjøpe Adobe for flere år siden, men slo den fra seg av frykt for hva USAs justisdepartement ville si. Nå er imidlertid stemningen langt mindre negativ til at Microsoft kjøper mindre konkurrenter.

Jussprofessor Randal Picker ved University of Chicago sier til avisa at departementet sannsynligvis ikke vil reagere negativt til en mulig sammenslåing av Adobe og Microsoft.

UBS-analytiker Brent Thill har motsatt oppfatning. Han skriver, i et notat sitert av Bloomberg, at «høy pris og antitrust kan være hindringer». Han mener dessuten at et kjøp er usannsynlig.

Apples syn på Flash er langt fra enerådende. Blant dem som liker teknologien, er Google, selskapet bak Android, den store – og vellykkede – utfordreren til iPhone. Flash spiller en nøkkelrolle i nylig kunngjorte Google TV.

I kvartalet fram til 31. august oppnådde Adobe en omsetning på 990 millioner dollar, 42 prosent mer enn i samme kvartal i fjor, og driftsresultatet ble hevet med 69 prosent. Aksjen stupte likevel 16 prosent da tallene ble kjent, fordi Adobe leverte et pessimistisk utsyn over inneværende kvartal.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.