Adobe åpner for Flash i PDF-dokumenter

Adobe har sluppet nye utgaver av selskapets Acrobat-programvare.

Adobe åpner for Flash i PDF-dokumenter

Adobe har sluppet nye utgaver av selskapets Acrobat-programvare.

Adobe lanserte i dag den niende utgavene av selskapets Acrobat-serie for å lage og dele dokumenter. Den tilsynelatende største nyheten i denne versjonen er støtten for selskapets Flash-teknologi i PDF-dokumentene. Det blir dermed mulig å legge inn Flash Player-kompatible video- og applikasjonsfiler i dokumentene. Disse dokumentene vil kunne vises med den nye Adobe Reader 9-programvaren. Foreløpig har Adobe ikke gjort denne nye utgaven tilgjengelig for nedlasting.

Acrobat 9 skal også gi tilgang til å nye, sanntids samarbeidsmuligheter innen et PDF-dokument, gjennom det nye nettstedet Acrobat.com. Nettstedet ble åpnet i en betaversjon i dag og tar i bruk løsninger basert på Adobe AIR og Flash. Blant deltjenestene som tilbys, er tekstbehandleren Buzzword, webkonferanseløsningen ConnectNow og muligheter for sentralisert deling av PDF-dokumenter med aksesskontroll. I tillegg tilbys et programmeringsgrensesnitt (API) for sanntids samarbeid, fildeling og konvertering.

Inkludert er også nye muligheter til å forene et bredt utvalg innholdstyper i et enkelt dokument gjennom det nye PDF Portfolios-konsentet. Dette gjør det mulig å samle slik som dokumenter, video, lyd og 3D-objekter i én eneste komprimert PDF-fil.

Acrobat 9-familien består av tre utgaver, Standard, Pro og Pro Extended. Den mest avanserte utgaven inkluderer blant annet Adobe Presenter-programmet for å konvertere PowerPoint-presentasjoner om til filer som kan publiseres som PDF-filer. I tillegg støtter den muligheten for å lagre geospatiale koordinater og lar bruker markere steder og måle avstandard i kart.

En oversikt over forskjellene på de tre utgavene finnes her.

Forventet utsalgspris for de tre versjonene er henholdsvis 3438 kroner, 5513 kroner og 8075 kroner, inkludert mva.

Til toppen