Adobe åpner meldingsprotokoll for Flash

Mener åpenhet om teknologier vil gjøre Flash mer konkurransedyktig.

Adobe åpner meldingsprotokoll for Flash

Mener åpenhet om teknologier vil gjøre Flash mer konkurransedyktig.

I en tid hvor konkurransen om å tilby den beste teknologien for presentasjon av innhold på weben har blitt tøffere, har Adobe satset på gradvis offentliggjøring av spesifikasjoner for deler av selskapets Flash-teknologi. Blant annet er spesifikasjonen for SWF-filformatet gjort tilgjengelig på denne siden som en del av Open Sceen Project.

I forrige uke kunngjorde Adobe at spesifikasjonen til nok en sentral del av Flash-teknologien skal offentliggjøres. Denne gangen er det Real-Time Messaging Protocol (RTMP) som står for tur. RTMP er designet for effektiv overføring av lyd, video og data mellom teknologiene i Flash-plattformen.

Adobe regner med å kunne publisere RTMP-spesifikasjonen på denne siden i løpet av dette halvåret.

- Med RTMP-spesifikasjonen vil utviklere og selskaper kunne tilby brukere optimalisert audio-, video- og datastreaming, uavhengig av hva slags enhet brukeren benytter eller hvor innholdet kommer fra, sier Kevin Lynch, teknisk sjef i Adobe, i en pressemelding.

- Vi forpliktelse til åpenhet bidrar til akselerert bruk av Flash Platform blant utviklere og resulterer i en ny generasjon med webapplikasjoner, innhold og videoopplevelser som kjører pålitelig på tvers av operativsystemer og enheter, sier Lynch,

Utviklere og selskaper skal få fri og åpen tilgang til den dokumenterte RTMP-spesifikasjonen og å bruke denne til levering av innhold i de åpne formatene AMF, SQF, FLV og F4V som alle er kompatible med Adobe Flash Player.

Spesifikasjonen inkluderer ikke sikkerhetskomponentene i RTMP som er knyttet til digital rettighetskontroll (DRM). Lisensen tillater heller ikke utviklere å omgå disse funksjonene. I stedet vil utviklere kunne benytte egne løsninger for å forhindre uønsket kopiering av innhold. RTMP-spesifikasjonen skal ikke inneholde noen krav eller restriksjoner i så måte.

Til toppen