BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe avduker Acrobat 7

Adobe annonserte i dag en ny generasjon av selskapets Acrobat- og Reader-produkter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. nov. 2004 - 10:29

Adobe avduket i dag versjon 7 av Acrobat-familien, selskapets hovedprodukt for opprettelse og redigering av PDF-dokumenter (Portable Document Format).

Mange av nyhetene i den nye utgaven er rettet mot arbeidsgrupper og deling av dokumenter. Brukerne skal blant annet kunne sette sammen dokumenter fra ulike kilder, opprette intelligent skjemaer, samt kunne samarbeide om prosjekter på en sikrere måte.

Brukerne skal kunne inkludere så godt som alle i en elektronisk gjennomgåelse av et PDF-dokument med å gi tilgang til kommentarverktøy i den nye Adobe Reader 7.0. Reader-brukerne skal enkelt kunne komme med feedback om et PDF-dokument som består av flere typer av innhold. Dette inkluderer nå også 3D-design laget med DAK-verktøy.

Acrobat 7.0-familien skal tilby forbedret integrasjon med Adobe LiveCycle-programvaren, selskapets produktserie for å tilby dokumenttjenester som knytter brukerne sammen med forretningsprosesser. Acrobat 7.0 Professional inkluderer også Adobe LiveCycle Designer, et verktøy for opprettelse og design av skjemaer basert på XML eller PDF. Skjemaene kan integreres infrastruktursystemer.

Både Professional og Standard-utgavene av Acrobat 7.0 skal være tett integrert med Adobes LiveCycle Policy Server, noe som skal gi organisasjoner muligheten til å tildele og administrere regelverk for PDF-dokumenter innen områder som tilgangskontroll, revidering, utløpstidspunkt og annullering av rettigheter.

Professional-utgaven tilbyr mer avansert kontroll over dokumenter, ikke minst dokumenter knyttet til konstruksjon og design, enn Standard-utgaven. Den skal være spesielt tilpasset tekniske og kreative arbeidsgrupper som er avhengige av spesialisert programvare innen DAK og publisering.

Acrobat 7.0 Standard og Professional vil bli tilgjengelige på markedet for Windows og Mac OS X innen slutten av 2004. Prisen er henholdsvis 299 dollar og 449 dollar. Adobe tilbyr også oppgraderingsløsninger.

Acrobat 7.0 Elements, en lettvektsutgave, først og fremst beregnet for å skrive ut fra tredjeparts Windows-programvare til PDF-dokumenter, skal umiddelbart være tilgjengelig til en pris som starter på 39 dollar per bruker.

Adobe Reader, Adobes fritt tilgjengelige PDF-leser, kommer i versjon 7.0 i løpet av året. Med leseren skal brukerne kunne delta i gjennomganger av dokumenter, ha direkte tilgang til Yahoo! Search, samt kunne ta i bruk 3D-objekter plassert i PDF. Leseren fungerer også som en klient for dokumenttjenester og skal gi brukerne tilgang til å delta i forretningsprosesser. Leseren skal også kunne håndheve regelverk for sikkerhet og kontroll av PDF-filer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.