Adobe avduket nye Elements-produkter

Adobe avduket nye Elements-produkter

Adobe har annonsert en ny generasjon video- og bildebehandlingprodukter for konsumentmarkedet.

Adobes forenklede utgaver av Premiere og Photoshop - Elements-produktene, kommer i oktober i nye versjoner til Windows.

Premiere Elements 3.0 tilbyr nå mer dra-og-slipp-funksjonalitet som skal gjøre det enklere å legge til overganger eller å endre rekkefølgen videoklikkene skal avspilles. Et nytt Monitor-vindu og Sceneline, et alternativ til den tradisjonelle tidslinjen, skal gjøre klippingen enklere.

Programmet støtter eksport til flere formater enn tidligere, inkludert Flash Video MPEG-4-fomater som støttes av Apple iPod og Sony PSP.

Photoshop Elements 5.0 inkluderer nye muligheter for å dele fotografier med nye layouter, album eller klippebøker. Også i dette produktet er dra-og-slipp-funksjonaliteten blitt mer utbredt, slik at bilder enklere kan flyttes og skaleres innen layoutene.

En ny visningsmodus, Map View, gjør det mulig for brukere å dra fotografier til en lokalitet knyttet til et nettbasert satellittkart for å knytte fotografiene til geografiske steder. Trolig ikke så ulikt det Flickr.com nylig introduserte.

Adobe vil også lansere en nettjeneste, Adobe Photoshop Showcase, som er et Flash-basert fotogalleri for deling av bilder. Tjenesten vil i utgangspunktet være gratis, men brukerne må betale for å få tilgang til en del ekstra funksjonalitet.

På redigeringssiden inkluderer Photoshop Elements 5.0 et nytt verktøy for konvertering til sort/hvitt, som ved hjelp av en rekke stiler skal gi bilder med dyp kontrast. Brukerne skal kunne justere eksponeringen for hvert bilde ved hjelp av Adjust Color Curves-kontrollen. Dessuten skal programmet gjøre det enkelt for brukerne å korrigere for fordreininger som skyldes objektivet.

Begge de to nye Elements-produktene kommer på markedet i oktober. Hver for seg vil de to produktene koste 100 dollar, mens de samlet vil selges for 150 dollar. Oppgradering fra tidligere versjoner vil koste noe mindre.

Til toppen