Adobe benekter oppkjøpsrykter

Adobe Systems avviser medieoppslag om at selskapet planlegger et fiendtlig oppkjøp av Corel.

Det var på onsdag at canadiske Toronto Globe and Mail (TGM) siterte anonyme kilder på at Corel-ledelsen tirsdag hadde vært i møte med en ekspert på hvordan man kan forsvare seg mot fiendtlige oppkjøp. Formålet med møtet skal ha vært å diskutere hvordan selskapet kan bekjempe et ventet bud fra Adobe.

Corels frykt for et fiendtlig oppkjøp er basert på undersøkelser utført av canadiske aktører i investormarkedet, het det i TGM-artikkelen.

Overfor London-baserte VNUnet avviser imidlertid økonomidirektør Michael O'Reilly i Corel at det har vært noen dialog mellom hans selskap og Adobe, og sier han tar Adobe på ordet når de avviser at de planlegger et oppkjøp av Corel.

O'Reilly legger til at liknende spekulasjoner har versert "tre eller fire ganger" det siste året, og at ethvert oppkjøpstilbud ville "blitt møtt med stor skuffelse" av Corels ansatte, som har arbeidet hardt de siste tolv måneden for å gjøre selskapet lønnsomt.

Da Corel 20. januar i år la fram tallene for fjerde kvartal 1998, overrasket selskapet stort: Analytikerne på Wall Street hadde forventet et tap på to cents per aksje, men Corel slo til med et overskudd per aksje på ti cents (se peker til relatert artikkel nedenfor eller i margen til høyre).

Til toppen