BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe forbereder fotoportal

Adobe forbereder en fotoportal der du skal kunne hente alt av kameradrivere og tilsvarende programvare. I tillegg kan du låne diskplass for å dele dine bilder med andre.

Eirik Rossen
18. juni 1999 - 02:00

Eric Hess, produktsjef for Photoshop i Adobe Europa, kan ennå ikke gi så mange detaljer om den planlagte portalen.

- Vi kan ikke si noe om kostnadene ennå, og heller ikke nærmere om når den blir klar, annet enn at vi tar sikte på en gang i september eller oktober.

Tjenester skisseres innen tre områder.

- Vi kommer til å gjøre drivere til kameraer, skannere og liknende utstyr tilgjengelig på portalen. Dessuten vil vi tilby teknisk support for vår programvare og en del utvalgte apparater. Det tredje er å tilby et felles lagringsområde der grupper kan dele bilder med hverandre.

Hess tenker seg at familien setter sammen et lite album fra en stor begivenhet, for eksempel et bryllup, og legger albumet ut på ActiveShare.com. Tilgangspassord fordeles per e-post til venner og kjente. Bildene vises først i en samlet oversikt. Klikker på et bilde, vises det i full størrelse.

- Vi tenker oss en tilleggsfunksjoner, der du raskt kan plukke ut et bilde og kople det til en e-post-melding eller sende det til utskrift. Det vil også bli mulig å tilordne en kort tekst til hvert bilde. Hvis en gruppe samler flere albumer, vil det bli anledning til å søke etter bilder etter den tilordnede teksten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra