Adobe fornyer alle sine kreative verktøy

Adobes største lansering noensinne skal bygge bro mellom utviklere og designere. Her er nyhetene.

Adobe lanserer i dag en rekke nye utgaver av samlepakken «Creative Suite 4»
Adobe lanserer i dag en rekke nye utgaver av samlepakken «Creative Suite 4»

Adobes største lansering noensinne skal bygge bro mellom utviklere og designere. Her er nyhetene.

Adobe er markedsledende innen programvare for grafiske miljøer. Selv om alternativene er mange, finnes det knapt en designer som ikke har et bevisst forhold til verktøy som Photoshop (punktgrafikk), Illustrator (vektorgrafikk) og Indesign (layout).

Selskapet har lenge tilbudt mesteparten av produktporteføljen sin i ulike valører av samlepakken «Creative Suite».

I dag kunngjør Adobe den oppgraderte versjon 4 av disse pakkene – forkortet til CS4 – som favner verktøy for blant annet sideombrekking, bilderedigering, illustrasjoner, nettdesign og publisering.

Oppgraderingen blir av selskapet kalt deres største programvarelansering noensinne.

– De nye programmene har en ytelsesforbedring på mellom 20 og 50 prosent sammenliknet med sine forgjengere, sier Adobes forretningssjef Johnny Loiacono til Wall Street Journal.

De ulike programmene skal nå være mer integrert med hverandre. Designere kan blant annet arbeide med video laget med Flash i Indesign, en oppgave som tidligere krevde en egen applikasjon.

Adobe har i en rekke uttalelser pekt på at den nye kreative pakken vil føre til «radikale gjennombrudd i arbeidsflyten». Mer konkret betyr det at selskapet ønsker å rive ned veggene mellom designere og utviklere.

Grafikkkort øker ytelsen

Photoshop er de facto standard som bilderedigeringsverktøy. I CS4 er den for første gang i stand til å utnytte arbeidsstasjoners grafikkprosessor (GPU). Det vil spesielt gi bedre opplevelser ved forstørring, forminsking og rotering av grafikk.

En ny funksjon kalt Pixel Bender skal ifølge Adobe muliggjøre raskere effekter på en enklere måte enn med dagens filter-funksjoner. Denne funksjonen rakk de imidlertid ikke inkludere i den ferdige utgaven, men det er ventet at den snart blir tilgjengelig gjennom en oppdatering.

Windows-utgaven har for første gang fått skikkelig støtte for 64-bits prosessorer. Det gir en merkbar ytelsesforbedring, men først ved minneintensive operasjoner der man ellers ville vært hemmet av 4 gigabyte-begrensningen i 32-bits programvare.

    Les også:

Til toppen