Apple QuickTime

Adobe forsøker å bli kvitt avhengigheten av QuickTime

Skaper problemer for Windows-brukere.

Adobe forsøker å bli kvitt avhengigheten av QuickTime

Skaper problemer for Windows-brukere.

Apple valgte som kjent i forrige uke å fase ut hele Windows-utgaven av selskapet QuickTime-programvare, uten først å fjerne flere kjente sårbarheter. Derfor gikk flere ut og anbefalte brukere av QuickTime på Windows om å avinstallere programvaren så raskt som mulig.

Det har senere vist seg at dette ikke er så enkelt for alle. Flere av Adobe produkter for behandling av lyd, video og bilder har historisk bruk QuickTime til blant annet dekoding av en rekke medieformater.

Fortsatt avhengig

I en kunngjøring skriver selskapet at det har jobbet iherdig med å fjerne disse avhengighetene, men fortsatt er det noen kodeker som avhenger av at QuickTime er installert i Windows. Dette gjelder ikke minst Apple ProRes, som er mye brukt.

Andre ofte brukte QuickTime-formater som vil bli berørt av en avinstallering av QuickTime-programvaren, inkluderer Animation og DNxHD/HR.

Adobe opplyser at selskapet nå vil øke innsatsen for å fjerne disse avhengighetene, ved å ta i bruk innebygd dekodingsteknologi i stedet. Men selskapet kan foreløpig ikke si noe om når dette vil skje.

I mellomtiden bør brukerne sørge for at de ikke åpner potensielt upålitelig medieinnhold i QuickTime for Windows, blant annet ved å deaktivere eventuelle QuickTime-plugins i nettleseren.

Til toppen