Adobe fremskynder sikkerhetoppdatering

Alvorlige sårbarheter fjernet fra PDF-verktøy.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 2010 - 10:48

Adobe kom i går med en viktig sikkerhetsoppdatering til selskapets PDF-verktøy, Acrobat og Reader. Det dreier seg om en kvartalsvis oppdatering, som opprinnelig skulle ha blitt utgitt den 13. juli, men som har blitt fremskyndet på grunn av at én av de mange sårbarhetene allerede blir aktivt utnyttet.

Adobe fjerner i alt 17 sårbarheter med oppdateringen, hvorav de aller fleste åpne for kjøring av vilkårlig kode på brukerens system. Flere detaljer om hva som har blitt gjort, finnes i dette blogginnlegget.

Oppdateringen, versjon 9.3.3, til Acrobat og Reader kan lastes ned via Hjelp-menyen i programvaren. Oppdateringen er ikke inkludert i Adobe Reader, dersom den lastes ned fra selskapets nettsted nå. I stedet må oppdateringen lastes ned etter at programvaren har blitt installert. Adobe planlegger å endre dette innen den 13. juli. Fra og med da vil installasjonsfilen på selskapets nettsted inkludere også de nyeste oppdateringene.

Det vil ikke bli utgitt noen oppdatering den 13. juli. Den neste planlagte oppdateringen vil derfor først komme den 12. oktober.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.