BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe gir delstøtte til Rhapsody

Apple Computer bygger støtte for sin operativsystemstrategi. Adobe Systems, Apples viktigste støttespiller på Mac-programvare, har kunngjort - med visse modifikasjoner - at selskapet vil utnytte Rhapsody-teknologi i sin programvare.

Jens Kanden
22. mai 1997 - 15:27

Apple Computer har satset sin fremtid på en to-sidig operativsystemstrategi med videreutvikling av Mac OS parallelt med utvikling av et nytt, robust, og avansert operativsystem - Rhapsody. Flere selskaper har gitt sin støtte til Rhapsody, om enn med visse reservasjoner.

Netscape har lovet å transportere sine klienter til Rhapsody, uten å love å transportere sin serverprogramvare. Claris Corporation, Apples datterselskap, har bestemt seg for å transportere FileMaker Pro Pro Server og FileMaker Pro Pro Server for workgroups til Rhapsody. Stone Design, en etablert utviklere for NeXT-plattformen, var det første selskap til å kunngjøre sin støtte til Rhapsody. Selskapet vil transportere Create HTML, selskapets verktøy for desktop- og web-publishing.

Allikevel er Adobe Systems' støtte den viktigste blant selskapene som har kommet på banen. På sitt nettsted kunngjør selskapet sin støtte for Mac OS og Rhapsody. Adobe understreker sin dedikasjon til Mac-markedet og henviser til at selskapet har 60 prosent av sin omsetning på Mac-plattformen. Selskapet forsvarer sin paralelle satsing på Windows-markedet med at selskapet ikke vil la andre selskaper bygge seg opp på Windows-plattformen for så å knuse Adobe på Macintosh.

Adobe sier at det vil utnytte Rhapsody-teknologi som flertråds-, avbrytbar flerprosess-, og symmetrisk flerprosessor-funksjonalitet i sin programvare, men er ikke villig til å gi flere detaljer om sin Rhapsody-satsing. Selskapet henviser til at det trenger mer informasjon fra Apple. En av grunnene til at Adobe holder igjen med hensyn til Rhapsody, kan være at selskapet forsøker å få Adobe Display Postscript inkludert i Rhapsody. Adobe vet hvor viktig selskapets Rhapsody-støtte er for Apple.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.