Adobe haster ut viktig Flash-oppdatering

Lapper svært alvorlige sårbarheter, men noe gjenstår fortsatt.

Adobe haster ut viktig Flash-oppdatering

Lapper svært alvorlige sårbarheter, men noe gjenstår fortsatt.

Adobe kom i går kveld, norsk tid, med en sikkerhetsoppdatering til selskapet Flash Player. Dette skjer flere dager tidligere enn ventet. Samtidig berører sårbarheten også Adobe Reader og Acrobat, men disse blir ikke oppdatert riktig ennå.

Det som nå er tilgjengelig er Flash Player 10.1.102.64 for Windows, Macintosh, Linux og Solaris. I alt er det sju ulike sårbarheter som fjernes, hvorav i alle fall én allerede blir aktivt utnyttet av ondsinnede. Sårbarhetene blir også fjernet i en oppdatert versjon av Flash Player 9. Den har versjonsnummer 9.0.289.0.

Den 9. november skal Adobe komme med en tilsvarende sikkerhetsoppdatering til Android.

Adobe Reader og Acrobat skal få sine etterlengtede oppdateringer i uke 46, altså tidligst den 15. november. Denne oppdateringen vil i tillegg til å inkludere en oppdatert og buntet utgave av Flash Player, inkludere sikkerhetsfikser som fjerner blant annet den alvorlige sårbarheten som omtales her.

Adobe Flash Player følger også med Google Chrome. Google kom i går med en oppdatering til nettleseren, som i tillegg til den oppdaterte Flash-utgaven også fjerner minst ti andre sårbarheter fra nettleseren. Flere av sårbarhetene anses som meget alvorlige og åpner trolig for kjøring av vilkårlig kode. Den oppdaterte versjonen av Chrome har nå versjonsnummer 7.0.517.44.

Brukere som har andre nettlesere enn Chrome installert, bør snart laste ned den oppdaterte versjonen fra denne siden.

Den oppdaterte utgaven av Flash Player 9 er tilgjengelig her.

    Les også:

Til toppen