RESULTATERFINANS

Adobe kjøpte rettighetsstyring for Office

Adobe har kjøpt teknologi for å styre rettigheter til dokumenter i Microsoft Office-format.

11. jan. 2006 - 14:14

Navisware ble etablert tidlig på 1980-tallet for å tilby løsninger for håndtering av store mengder dokumenter generert av DAK-verktøy (DAK for «datamaskinassistert konstruksjon», CAD for «computer assisted design»). Med tiden omfattet dette også å håndtere hvem som har tilgang til hvilke tegninger. Dette ga opphavet til produktet FileLine Digital Rights Management som etter hvert ble organisert som egen avdeling i selskapet.

Adobe og Navisware inngikk et formelt samarbeid omkring FileLine i mars i fjor, med tanke på å integrere FileLine mot rettighetsserveren Adobe LiveCycle Policy Server. Samtidig skulle FileLine utvides til også å kontrollere tilgangen til dokumenter i Microsoft Office-formater. Resultatet skulle være å gi rettighetsserveren til Adobe muligheten til å kontrollere tilgangen til dokumenter i pdf, Office og diverse DAK-formater.

Denne integrasjonen skulle vært gjennomført i løpet av høsten, men ser ut til å ha kommet noe på etterskudd i forhold til det opprinnelige tidsskjemaet. Mandag meldte Adobe at de har kjøpt hele FileLine-avdelingen til Navisware for å bringe hele produktkomplekset et skritt videre, og gi Adobe en rettighetsstyrer eller DRM-løsning («digital rights management») som kan appellere til et stort antall bedrifter.

I en pressemelding sier Adobe at «de nye DRM-egenskapene for Microsoft Office og DAK-dokumenter ventes integrert i LiveCycle Policy Server og gjort tilgjengelig høsten 2006.»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.