KARRIERE

Adobe kutter 750 stillinger

Skal nok en gang «skifte fokus».

Adobe-aksjen stupte ni prosent i natt norsk tid, etter det ble kjent at de igjen må gjennom en «restrukturing».

Programvaregiganten bak blant annet Creative Suite-pakken med Photoshop, Illustrator og Acrobat, samt dokument- og medieformater som PDF og Flash, sier opp 750 av sine om lag ti tusen ansatte.

Deres tredje masseoppsigelse siden 2008 skyldes ifølge kunngjøringen et skifte av fokus over mot digital publisering og nettannonsering, begge forretningsområder som oppfattes å være i vekst.

- Ved å skifte vår forretningsmodell og fokusere ressursene på to store initiativer, så venter vi raskere og mer forutsigbar vekst i 2013 og fremover, sier finansdirektør Mark Garrett.

Mer nettsky

I en separat kunngjøring går de nærmere inn på den nye vekststrategien, som er nært knyttet til programvareleveranser over nett, eller nettskyen som det populært heter.

Creative Suite, selskapets store melkeku, er selvsagt fortsatt et viktig satsingsområde. Målet er å utvide kundegruppen gjennom å tilby nettbrettutgaver og programvaretjenester levert over nettet, heter det.

Flere av vekstmulighetene oppgis å ligge i verktøy og plattformer som Adobe har sikret seg helt nylig.

Det skal investeres mer i utvikling av HTML5-baserte verktøy, deriblant PhoneGap, en webbasert applikasjonsplattform de nylig fikk gjennom kjøpet av selskapet Nitobi.

Et annet satsningsområde er å styrke medieselskapers muligheter for å tjene penger på innholdet sitt på alle skjermflater. Det inkluderer videobasert annonsering basert på teknologi fra Auditude, som de kjøpte så sent som i forrige uke.

Uten at Adobe sier noe selv om dette, ryktes det nå at de vraker videreutviklingen av Flash-avspilleren for mobile plattformer.

I de offisielle kunngjøringene nevnes Flash blant områdene det fortsatt skal satses på, men bare med følgende formulering:

- Flash-ressursene skal fokuseres på å levere den mest avanserte webopplevelsen på pc, inkludert spill og premium (høykvalitets) video, så vel som mobil-apper.

Rekordtall

Adobes fjerde regnskapskvartal gjøres opp 2. desember. Selskapet fastholdt i går en tidligere guiding. Det betyr at de forventer omsetningsrekord i inneværende kvartal, med inntekter i størrelsesorden 1,075 til 1,125 milliarder dollar.

Utgifter forbundet med omstruktureringene anlås å bli mellom 87 og 94 millionar dollar før skatt, hvor brorparten belaster dette regnskapskvartalet.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.