Adobe lapper Flash og Reader

Last ned viktige sikkerhetsoppdateringer.

Adobe lapper Flash og Reader

Last ned viktige sikkerhetsoppdateringer.

Adobes Flash Player og Reader (for PDF-dokumenter) er blant verden mest installerte programvare. Dessverre har dette gjort programmene til populære utgangspunkt for datainnbrudd. Når det i tillegg stadig oppdages alvorlige sårbarheter i disse produktene, samt at detaljene ofte offentliggjøres før Adobe får utgitt sikkerhetsoppdateringer, er faren for å bli utsatt for et angrep temmelig stor.

Det er derfor svært viktig at brukerne av disse programmene er flinke til å installere oppdateringene som Adobe jevnlig kommer med. Dette er aktuelt akkurat nå.

I går kom nemlig med en viktig sikkerhetsoppdatering til Flash Player. Den fjerner en kritisk sårbarhet som finnes i versjon 10.0.42.34. Den nye versjonen har versjonsnummeret 10.0.45.2.

Den enkleste måte å se hvilken versjon man har installert, er å besøke denne siden. Der vises versjonsnummeret til pluginen man har installert. I tillegg kan man på denne siden se hva som er den nyeste versjonen av Flash Player for Windows, Mac OS X, Linux og Solaris. Den nyeste versjonen kan lastes ned fra denne siden.

Siden det ikke er samme versjon av Flash Player som brukes av Internet Explorer og de andre nettleserne for Windows, bør brukerne oppdatere begge utgaver. Dette gjøres enklest ved å gå inn på denne siden med både IE og én av de andre nettleserne man har installert, for så å laste ned og installere versjonen som tilbys der. For de fleste vil dette kunne gjøres på under et minutt.

Dersom man også har Adobe AIR installert, bør også denne oppdateres. Det kan gjøres på denne siden.

Adobe Reader

I tillegg til dette varsler Adobe at det kommer en sikkerhetsoppdatering til Adobe Reader i neste uke, trolig den 16. februar. Denne gjelder versjon 9.3 og eldre. Sårbarheten skal ifølge sikkerhetsselskapet Secunia skyldes en feil i Flash Player og kan utnyttes til å omgå visse sikkerhetsrestriksjoner.

Fram til oppdateringen blir tilgjengelig frarådes brukerne av Adobe Reader å besøke ukjente eller upålitelige nettsteder, å unngå å klikke på lenker man ikke vet hvor peker, samt å la være å åpne PDF-dokumenter man ikke kjenner opphavet til.

Til toppen