Adobe lapper kritisk Flash-hull

Google Chrome-brukerne allerede sikret.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. sep. 2010 - 14:08

Adobe lover å komme med en sikkerhetsoppdatering til Flash Player allerede i dag (amerikansk tid). Det er minst en uke tidligere enn det selskapet forespeilet like etter at en alvorlig sårbarhet ble oppdaget i selskapets programvare i begynnelsen av forrige uke.

Problemet berører versjon 10.1.82.76 og tidligere av Flash Player til Windows, Mac, Linux og Solaris, samt versjon 10.1.92.10 for Android.

Sårbarheten ble gjort kjent etter at det ble registrert at den ble aktivt utnyttet av kriminelle.

Google har i noen måneder inkludert Flash Player sammen med selskapets nettleser Chrome. Også denne versjonen av pluginen var berørt av sårbarheten, men allerede fredag kom Google med en oppdatert utgave av nettleseren hvor en oppdatert Flash Player og lappesaker til to alvorlige sikkerhetshull i Chrome var inkludert.

Brukere av Flash Player på Windows, Mac og Linux skal i løpet av kvelden/natten kunne laste ned en oppdatert utgave av Flash Player fra denne siden.

Brukere av Android-baserte enheter med støtte for Flash vil sannsynligvis få en oppdatering via Android Market. Adobe spesifiserer ikke når dette vil kunne skje.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.