BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe legger ned Europa-kontor

Adobe kvitter seg med 250 ansatte og legger ned sitt hovedkvarter i Europa. Nå skal selskapet fokusere på e-handel.

Øystein Kvistad
4. juni 1999 - 05:46

Selv om Adobe Systems Inc. onsdag varslet at resultatet for andre kvartal trolig blir bedre enn ventet (selskapet antydet i mars en fortjeneste i Q2 på mellom 62-66 cent per aksje), legger ledelsen opp til en nedbemanning på omlag ni prosent av Adobes samlede arbeidsstokk.

Selskapet, som står bak de populære grafiske programvarene Illustrator og Acrobat, vil gjennomføre en restruktureringsplan som betyr at 250 av de ansatte mister arbeidet. Omlag 40 prosent av jobbkuttene vil skje i selskapets internasjonale virksomhet utenfor USA. Det betyr blant annet at det europeiske hovedkvarteret i Edinburgh i Skottland skal legges ned.

Alt i alt beregner Adobe restruktureringen vil koste selskapet 15 millioner dollar, omlag 118 millioner kroner omregnet med dagens valutakurs.

Administrasjon, salg og markedsføring er områdene det skal kuttes hardest i - funksjoner som planlegges sentralisert til selskapets hovedkvarter i San Jose i USA.

De reduserte, faste kostnadene rasjonaliseringstiltakene forhåpentligvis fører med seg, skal mellom annet benyttes til å øke innsatsen på selskapets e-handelsløsninger. Senere i år ventes Adobe å lansere en aggressiv e-handelsstrategi, der mye av salgsvirksomheten skal baseres på selskapets allerede godt trafikkerte web-sider. Nettstedet www.adobe.com er rangert blant verdens 50 mest besøkte på global basis, med omlag ni millioner unike brukere hver måned, påstår selskapet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.