Adobe leverer, analytikerne likevel bekymret

Siste fiskalkvartal viser at Adobe har kraftig vekst, men analytikerne er bekymret for fremtiden og flere nedgraderer selskapet.

Siste fiskalkvartal viser at Adobe har kraftig vekst, men analytikerne er bekymret for fremtiden og flere nedgraderer selskapet.

Adobe Systems Incorporated leverte tall for kvartalet som endte 30. november. Nettoresultatet ble på 79 milioner dollar, sammenlignet mot 97 millioner dollar i samme periode i fjor. Resultatet var noe bedre enn analytikerne hadde ventet på forhånd, og aksjekursen steg etter at resultatet ble offentliggjort etter børs, selv om aksjen falt hele 13 prosent i offisiell handel før resultet kom.

For fiskalåret 2000 ble nettoresultatet 2,5 milliarder kroner og driftsinntektene nådde nesten 12 milliarder kroner, en vekst i driftsinntektene på omtrent 20 prosent sammenlignet med året før.

Adobe er ikke bekymret for at Microsoft Corporation kom med profit-warning etter at markedet stengte i går. Microsoft forventer at driftsinntektene vil bli fem til seks prosent lavere enn tidligere estimater.

- Faktorene som driver markedet til Adobe er annerledes enn de som driver PC-markedet, sier Bruce Chizen, Adobes administrerende direktør i en pressemelding.

Reuters melder at salget av programvare til web-publishing vokser 46 prosent. Men forut for resultatet i dag var det flere analytikere som hadde nedgradert selskapet basert på forventet svakere vekst de to neste årene.

Til toppen