Adobe leverte over forventning

Med 11 prosent vekst i omsetning og et utmerket driftsresultat leverte Adobe godt over det man ventet.

Med 11 prosent vekst i omsetning og et utmerket driftsresultat leverte Adobe godt over det man ventet.

Spesialisten på programvare for bildebehandling, ombrekking og publisering på både papir og web, Adobe, offentliggjorde i går sine tall for kvartalet fram til 28. februar, det første i selskapets regnskapsår.

De viser en omsetning på 297 millioner dollar, mot 268 millioner dollar i samme kvartal i forrige regnskapsår. Resultatet var 54,2 millioner dollar mot 49,8 millioner, det svarer til 23 cents per aksje mot 20 cents i forrige regnskapsår. Driftsresultatet var opp fra 72,7 millioner dollar til 80,5 millioner.

Det er andre kvartal på rad at omsetningen til Adobe viser en vekst på over ti prosent.

I inneværende kvartal mener Adobe omsetningen vil ligge et sted mellom 300 millioner dollar og 315 millioner. Av disse skal 21 til 22 prosent brukes til forskning og utvikling.

Det er spesielt avdelingen for webpublisering som gjør det bra. Adobe står bak pdf-formatet, og deler ut sin "Acrobat Reader" gratis. Den tar seg derimot betalt for programvare som kan lagre og redigere dokumenter i pdf-formatet. Seint i fjor lanserte Adobe en ny Acrobat-server. Selskapet har planer om å lage et forenklet Acrobat-verktøy som lar ikke-skolerte brukere konvertere vanlige kontordokumenter til pdf-formatet. Videre vil en ny versjon av Acrobat lanseres i inneværende kvartal.

På forbrukersiden har Adobe hatt framgang med Photoshop Album, et program som lar deg samle digitale bilder i hensiktsmessige og oversiktelige album.

Til toppen