BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe med solid overskudd

Adobe Systems kunne fredag rapportere om et resultat i tredje kvartal som virkelig overgikk hva Wall Street analytikerne hadde forventet.

22. sep. 1997 - 09:07

Resultatet for tredje kvartal, som steg med 55 prosent siden forrige år, kommer ifølge Adobe for en stor del av et uventet stort salg av programvare til Macintosh-maskiner. Siden svært mange grafikere foretrekker å jobbe på Mac, har denne plattformens skjebne også stor betydning for Adobes utvikling videre.

- Vi fortsetter å se en styrket vekst for Windows-applikasjonene, men det som var overraskende var at salget til Mac kom tilbake, sier John Warnock, formann og administrerende direktør for Adobe, til Nando Times.

- Personlig tror jeg det at Steve Jobs igjen engasjerer seg for Apple har gitt Mac-brukerne håp.

Adobe forteller at fortjenesten fra driften i tredje kvartal, ikke inkludert spesielle gevinster, steg fra fjorårets 26,4 millioner dollar, eller 36 cent per aksje, til 41 millioner dollar, eller 55 cent per aksje, i år.

Med engangsgevinster fra salget av investeringer i Netscape, kan Adobe melde om en nettofortjeneste på 53,4 millioner dollar, eller 72 cent per aksje, for kvartalet som ble avsluttet 29. august.

Wall Street forventet ifølge en analytikerundersøkelse gjort av Zacks Investment Research, at Adobe skulle melde om en driftsfortjeneste på 45 cent per aksje.

Kjøper tilbake egne aksjer.

Adobe har ifølge Nando Times også annonsert en plan om å kjøpe tilbake opptil 15 millioner av sine egne aksjer i løpet av de neste to årene. Dette for å forhindre utvannelsen av selskapets program for opsjoner og ansattes aksjer. Ifølge Adobe har selskapet det siste kvartalet kjøpt tilbake 450.000 aksjer.

Adobe utgir programmer som Illustrator, Photoshop og Pagemaker, som grafikere bruker til å lage illustrasjoner og utlegg for aviser og magasiner.

Selskapet selger også datamaskinspråk som kontrollerer grunnfunksjonene til laserskrivere. Produsenter av skrivere betaler Adobe en avgift for hver solgte skriver som bruker språket.

Adobe forteller at det forventer forsatt vekst på grunn av populariteten til World Wide Web.

- Weben, som er den grafiske delen av Internett, skaper store behov for grafisk programvare, forteller Warnock.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.