UTVIKLING

Adobe og Zend med felles utviklerverktøy

Skal gjøre det enklere å gjenbruke kode på tvers av web- og mobilapplikasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. apr. 2011 - 12:54

Adobe kunngjorde i dag at Adobe Flash Builder 4.5 for PHP vil bli tilgjengelig innen 30 dager. Dette er et integrert utviklingsverktøy som skal kunne hjelpe PHP-utviklere med å lage rike nettapplikasjoner for både mobiler, weben og pc-er.

Verktøyet kombinerer egenskapene til Adobes Flash Builder 4.5 med det PHP-orienterte Zend Studio 8. Ved hjelp av dette skal det gjøres enklere å bruke den samme kodebasen når man lager Flex- og PHP-baserte applikasjoner, enten til weben eller til Android, BlackBerry Tablet OS eller iOS. Dette ser dog ut til å avhenge av en ny versjon av Flex-rammeverket, som først kan ventes i juni.

Adobe Flash Builder 4.5 for PHP er basert på Eclipse. Det inkluderer veiledere for Flex- og PHP-baserte prosjekter, i tillegg til Data Centric Development Wizard for PHP, som skal gjøre det mulig å knytte sammen ActionScript-baserte verdiobjekter med PHP-tjenester ved hjelp av færre trinn enn tidligere.

I verktøyet er det også mulig å starte samtidige økter for både Flex- og PHP-debugging for å kunne avsløre feil i både frontende- og bakende-koden samtidig.

Integrert debugging i Adobe Flash Builder 4.5 for PHP <i>Bilde: Adobe</i>
Integrert debugging i Adobe Flash Builder 4.5 for PHP Bilde: Adobe

Adobe Flash Builder 4.5 for PHP vil selges separat til Windows og Mac. Verktøyet tilbys i to versjoner. Standardversjonen koster 399 dollar, mens Premium-versjonen koster 799 dollar. Den sistnevnte skal ha bedre støtte for utvikling av store applikasjoner, profileringsverktøy for minne og ytelse, monitoreringsverktøy for nettverk, samt utvidet kommandolinjestøtte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.