BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe ønsker ISO-standardisering av PDF

Adobe annonserte i dag at det vil arbeide for at PDF-spesifikasjon blir en ISO-standard.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. jan. 2007 - 08:44

Etter at spesifikasjonen av Open Document Format (ODF) er blitt godkjent av den internasjonale standardiserings-

organisasjonen ISO, og etter at Microsofts Office Open XML er blitt sendt til ISO for godkjenning der, melder Adobe nå at selskapet har lignende planer for dets Portable Document Format (PDF).

    Les også:

I første omgang har Adobe annonsert at det vil utgi PDF 1.7-spesifikasjonen til AIIM (Enterprise Content Management Association), med videre planer om publisering av International Organization for Standardization (ISO).

Adobe publiserte den komplette PDF-spesifikasjonen allerede i 1993. Senere har den blitt utvidet i en rekke retninger, hvor spesialiserte deler er blitt bearbeidet innen ISO som standarder for spesifikke bransjer og funksjoner. Per i dag er PDF for Archive (PDF/A) og PDF for Exchange (PDF/X) allerede ISO-standarder, mens PDF for Engineering (PDF/E) og PDF for Universal Access (PDF/UA) er foreslått som ISO-standarder. AIIM er allerede administrator for flere av disse underspesifikasjonene.

- Ved å utgi hele PDF-spesifikasjon for ISO-standardisering, forsterker vi vår forpliktelse til åpenhet. Etter hvert som myndigheter og organisasjoner i økende grad ber om åpne formater, vil et vedlikehold av PDF-spesifikasjonen gjort av en ekstern bidra til fortsatt innovasjon og ekspansjon av det rike PDF-økosystemet som har utviklet seg over de siste 15 årene, sier Kevin Lynch, senior visepresident i Adobe med ansvar for programvarearkitektur, i en pressemelding.

Spesifikasjonen som i første omgang vil bli lagt fram for AIIM, er definert i PDF Reference Manual som er tilgjengelig her. En komité i AIIM skal identifisere eventuelle problemer og mulige løsninger, samt utarbeide et utkast som vil bli presentert en Joint Working Group i ISO for utarbeidelse og godkjennelse av en internasjonal standard.

Det er ukjent hvor lang tid det vil kunne ta før PDF eventuelt blir godkjent som en ISO-standard.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.