BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe-oppdatering sletter vilkårlige filer i OS X

Heldigvis har det kommet en ny.

Ved installasjon av den forrige oppdateringen til Adobe Creative Cloud, blir det slettet filer i en relativt vilkårlig mappe i OS X. Hvilke konsekvenser dette kan få, avhenger av hvilken mappe som er den alfabetisk første i rotmappen.
Ved installasjon av den forrige oppdateringen til Adobe Creative Cloud, blir det slettet filer i en relativt vilkårlig mappe i OS X. Hvilke konsekvenser dette kan få, avhenger av hvilken mappe som er den alfabetisk første i rotmappen. Bilde: BackBlaze/YouTube
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. feb. 2016 - 08:44

Adobe har i helgen som var kommet med en ny oppdatering til selskapets Creative Cloud-programvare for Mac, etter at den forrige oppdateringen (3.5.0.206), som ble utgitt den 11. februar, slettet vilkårlige filer på systemet.

Skjulte mapper

Ifølge BBC News, som siterer programvareselskapet Backblaze, skal Creative Cloud-oppdateringen har ført til at innholdet i den alfabetisk første mappen i rotmappen ble slettet. Ofte vil dette være en skjult mappe med punktum som første tegn i navnet.

Backblaze, som utgir et backup-program til OS X, benytter en slik mappe som heter .bzvol. I videoen nedenfor kan man se at innholdet i denne mappen forsvinner i det Creative Cloud installeres.

På systemer hvor Backblaze-programvaren ikke er installert, er det en annen mappe som blir slettet.

Det er ukjent om feilen har ført til uopprettelig skade hos brukere. Men Mac-brukere bør ikke installere versjon 3.5.0.206 av Creative Cloud.

Oppdateringen som ble utgitt på søndag har versjonsnummer 3.5.1.209.

 

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.