Adobe Photoshop lansert i ny versjon

Et av verdens mest populære programmer for bildebehandling har blitt sluppet i en ny utgave med mange nye funksjoner

Et av verdens mest populære programmer for bildebehandling har blitt sluppet i en ny utgave med mange nye funksjoner

Adobe annonserte i dag lanseringen av Photoshop versjon 6.0 - et av verdens mest populære bilderedigeringsprogrammer.

Den nye versjonen har mange nye funksjoner, hvor blant annet støtte for vektorgrafikk og bedre brukervennlighet står høyt på listen. Photoshop 6.0 har også forbedrede web-funksjoner og inkluderer ImageReady 3.0 som er et spesialprogram for å lage Internett-grafikk.

ImageReady 3.0 har bedre javascript-funksjoner enn sin forgjenger, og muliggjør enkel implementering av "multi state javascript rollovers" som lar brukeren lage egne biblioteker med knapper for å enklere kunne masseprodusere disse.

De nye vektorfunksjonen gir også store fordeler for de som jobber med trykksaker. Ved å legge på en utklippsbane i vektorgrafikk til hvert enkelt lag i en bildekomposisjon kan brukeren kombinere knivskarp og oppløsningsuavhengig tekst og grafikk med bilder som er uskarpe og med myke kanter på en måte som tidligere bare var mulig med kostbare systemer. Dessuten kan brukeren publisere disse bildene i PDF-format eller postscript.

Photoshop 6.0 har også kontekstsensitivt brukergrensesnitt, som gjør at samtlige funksjoner for det valgte verktøyet vises automatisk.

Noen av de nye funksjonene i Photoshop 6.0 er:

  • Vektorbaserte former som er uavhengig av oppløsning ved publisering
  • Enda tettere integrasjon med ImageReady 3.0
  • Anvende tekst direkte på bilde med avanserte formateringsmuligheter
  • Nye lagstiler og effekter
  • Nye effekter for bildemanipulering
  • Forbedret grensesnitt med kontekstfølsom verktøyinformasjon
  • Omfattende muligheter til å arbeide med PDF-arbeidsflyt
  • Integrert fargekontroll med Adobe Illustrator
  • Forenklet og effektivisert arbeidsflyt med Adobe GoLive

Adobe Photoshop 6.0 er tett integrert med Adobes øvrige grafiske programmer for Web, Print og Motion, d v s Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe GoLive, Adobe LiveMotion, Adobe Acrobat, Adobe After Effects samt Adobe Premiere.

Engelsk versjon av Adobe Photoshop 6.0 for Macintosh OS 8.5, 8.6, og 9.0, Windows 98, Windows NT 4.0, Win Me og Windows 2000 beregnes levert i oktober, 2000. Norsk versjon beregnes levert i desember, 2000.

Full versjon av Adobe Photoshop 6.0 antas å koste ca 6600 kr for engelsk versjon og ca 8600 kr for norsk versjon. Oppgradering fra tidligere versjoner av Photoshop til versjon 6.0 antas å koste ca 2100 kr for engelsk versjon og ca 2700 kr for norsk versjon. Samtlige priser er eksklusive moms og gjelder ikke for Photoshop Limited Edition.

Mer om Adobe photshop kan du se på www.adobe.no/products/photoshop

Til toppen