Adobe planlegger månedlige oppdateringer

Adobe skal i løpet av 2006 begynne å gi ut sikkerhetsfikser på en månedlig basis.

Adobe skal i løpet av 2006 begynne å gi ut sikkerhetsfikser på en månedlig basis.

Stadig flere programvareleverandører mener det er fordeler ved å innføre en fast timeplan for utgivelse av feilfikser og sikkerhetsoppdateringer til selskapenes produkter. Både Microsoft, Oracle og Apple gjør dette med faste mellomrom.

Fordelen for brukerne er at de gis bedre tid til å forberede seg på kommende oppdateringer - noe som ikke minst er viktig i forbindelse med virksomhetskritiske systemer. Ulempen er selvsagt at det noen ganger vil være en fordel om at sikkerhetsoppdateringene ble gitt ut så snart de var klare - rett og slett av sikkerhetshensyn.

Til News.com sier Adrian Ludwig, sjef for programvaresikkerhet hos Adobe, at selskapet i løpet av neste år vil utgi sikkerhetsoppdateringer til dets produkter på en månedlig basis.

- Kundene har fortalt oss at de ikke liker å bli overrasket, sier Ludwig. Med oppkjøpet av Macromedia har Adobe fått enda et stykke programvare som er installert på svært mange PC-er, nemlig Flash Player. Denne har blitt oppdatert flere ganger i år på grunn av til dels alvorlige sikkerhetsfeil.

I likhet med Microsoft, vil Adobe tilby forhåndsvarsler om kommende oppdateringer.

Til toppen