Adobe planlegger nødfiks til Flash Player

Sårbarhet under angrep kan gi uvedkommende kontroll over systemet.

Adobe Flash Player er populær som angrepsvektor blant IT-kriminelle fordi den er svært utbredt og er utsatt for alvorlige sårbarheter.
Adobe Flash Player er populær som angrepsvektor blant IT-kriminelle fordi den er svært utbredt og er utsatt for alvorlige sårbarheter.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. apr. 2016 - 13:36

Adobe kommer i morgen, 7. april, med en ekstraordinær sikkerhetsoppdatering til Flash Player. Denne fjerner en alvorlig sårbarhet som finnes i Flash Player 21.0.0.197 og eldre.

Sårbarheten kan medføre en krasj og samtidig gi angripere mulighet til å ta kontroll over det berørte systemet. Ifølge Adobe blir sårbarheten allerede aktivt utnyttet i angrep som er rettet mot systemer som kjører Windows 7 eller Windows XP med Flash Player 20.0.0.306 eller eldre.

Selv om sårbarheten finnes i alle nåværende versjoner av Flash Player, ble det i versjon 21.0.0.182 innført visse sikkerhetstiltak som hindrer at sårbarheten utnyttes, i alle fall med teknikkene som benyttes i de pågående angrepene.

Oppdater både i dag og i morgen

Brukere som har en separat installasjon av Flash Player, anbefales derfor å oppdatere til versjon 21.0.0.182 umiddelbart, dersom de ikke allerede har gjort dette. Deretter bør de installere den nye sikkerhetsoppdateringen så snart som mulig etter at den gis ut i morgen.

Sårbarheten berører Flash Player for både Windows, OS X, Linux og Chrome OS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.