Adobe prisdiskriminerer norske brukere

InDesign på norsk koster mer enn hele Creative Suite på engelsk, der også Photoshop og Illustrator inngår.

InDesign på norsk koster mer enn hele Creative Suite på engelsk, der også Photoshop og Illustrator inngår.

Mandag denne uken gikk Adobe over til sitt nye prinsipp om samtidig oppdatering av alle nøkkelprodukter, og tettere integrasjon mellom dem i en egen suite som også inneholder det nye verktøyet Version Cue for arbeidsflyt og fildeling i grupper.

    Les også:

I tillegg til Version Cue består standardutgaven av Creative Suite av ombrekkeren InDesign, fotoverktøyet Photoshop og tegneprogrammet Illustrator. Premium-utgaven av suiten omfatter dessuten webpublisereren GoLive.

Photoshop, InDesign, Illustrator og GoLive kan også kjøpes for seg. Version Cue er derimot bare tilgjengelig i Creative Suite-pakken.

Det er mange grunner til å kjøpe suiten framfor pakkene hver for seg. Kjøper man hovedapplikasjonene for seg for man ikke den tette integrasjonen som Adobe selv vektlegger svært sterkt i sin markedsføring. Man går også glipp av Version Cue som Adobe beskriver som nærmest manna fra himmelen for samarbeidende grafikere. Dessuten koster det dobbelt så mye å kjøpe applikasjonene hver for seg.

Bare to av applikasjonene kommer på norsk: InDesign og Photoshop. I begge tilfellene koster den norske utgaven vesentlig mer enn den engelske – over 45 prosent mer for Photoshop. Og den norske utgaven av InDesign har en antatt gatepris på 9.400 kroner, mot 8.800 kroner for hele den engelske standardversjonen av Creative Suite, hvor du altså i tillegg får Photoshop, Illustrator og Version Cue.

På spørsmål fra digi.no om det går an å få suiten med norske utgaver av InDesign og Photoshop er svaret fra Adobes nordiske kontor i Stockholm kategorisk, formidlet per e-post gjennom selskapets PR-kontakt i Oslo:

– Det går inte att köpa sviten med några produkter på norska och några på engelska. Sviten säljs endast på engelska. Däremot kan man uppgradera sin norska Photoshop till engelsk Creative Suite.

Her er listen over antatte norske gatepriser for Adobes nye produkter, formidlet gjennom den samme kanalen:

Til toppen