BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe Reader 7.0 klar for nedlasting

Det er nå mulig å laste ned den nye utgaven av Adobe Reader, Adobes verktøy for lesing av PDF-dokumenter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. des. 2004 - 08:43

Adobe Reader 7.0 inneholder en rekke nyheter. Den skal være raskere å laste, noe som riktignok delvis skyldes at deler av leseren lastes opp under oppstarten av operativsystemet, i hvert fall under Windows. Leseren skal støtte zooming- og panorering i sanntid.

Søkemulighetene skal være utvidet, vet at man også kan søke i kommentarer, bokmerker, skjemafelter eller metadata. Søket kan gjøres i åpne PDF-filer eller enhver PDF-fol som befinner seg lokalt på maskinen. Søket skal også kunne finne fram til og utheve objektdata, slik som Microsoft Visio-diagrammer.

Brukeren kan nå fylle ut og sende inn skjemaer, lese og organisere digitale utgaver, tidligere kjent som eBooks. Disse kan vises i både landskaps- og portrettmodus.

Det skal være mulig å lagre filer som er knyttet til PDF-dokumentene, for eksempel tekstbehandlingsdokumenter, regneark og multimediefiler.

PDF-dokumenter som er opprettet med Acrobat 7.0 Professional eller Adobe LiveCycle kan aktivisere spesielll funksjonalitet i den nye leseren. Ved hjelp av denne funksjonaliteten skal leseren blant annet kunne gå gjennom og legge til kommentarer i PDF-filer ved hjelp av et forbedret oppmerkings- og kommentarverktøy, eller legge til digitale signaturer og godkjenne dokumenter.

En mer komplett oversikt over nyhetene i Reader 7.0 finnes på denne siden.

Foreløpig er Adobe Reader 7.0 bare tilgjengelig med engelsk, tysk eller fransk språkdrakt, og bare til Mac OS X 10.2.8 eller nyere, Windows XP og Windows 2000 med SP2. Disse kan lastes ned fra denne siden.

Fortsatt er det mulig å fjerne plug-ins man ikke benytter for å forbedre oppstartstiden til programmet. Dette gjøres fra mappen som heter plug-ins. En grei metode er å flytte alle filene over i en alternativ mappe og flytte tilbake enkeltfiler ved behov. Noen av plug-in-filene er trolig obligatoriske, for leseren gjenoppretter disse automatisk hvis de mangler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.