Adobe Reader skal oppdatere seg selv

Omsider kommer en bedre sikkerhetsløsning til PDF-leseren.

Adobe Reader skal oppdatere seg selv

Adobes PDF-leser, Adobe Reader, er blant den mest brukte programvaren som finnes. Samtidig kommer selskapet nesten hvert eneste kvartal med nye sikkerhetsoppdateringer til programvaren. De mange sårbarhetene og den store utbredelsen gjør Reader populær blant de mange som utnytter sårbarhetene til å utføre kriminelle eller plagsomme handlinger.

De fleste av angrepene gjøres likevel mot eldre sårbarheter som fortsatt er tilgjengelig på fordi brukerne ikke sørger for å installere sikkerhetsoppdateringene.

Det å overlate til brukerne å sjekke om sikkerhetsoppdateringer er tilgjengelige, er en lite vellykket strategi. Den jevne pc-bruker har ikke kjennskap til sikkerhetsproblematikk.

Etter et halvt år med betatesting, kommer Adobe førstkommende tirsdag med en oppdatering til Adobe Reader og Acrobat som i tillegg til i inkludere sikkerhetsfikser, også vil aktivere en ny oppdateringsfunksjon hos de fleste brukere. Hos en del brukere har den nye oppdateringsfunksjonen blitt aktivert allerede den 7. april.

Den nye funksjonen gjør det mulig for brukeren å velge at programvaren helt automatisk skal laste ned og installere oppdateringer når de blir tilgjengelige. Dette valget gjøres fra et eget oppdateringspanel som finnes i innstillingene til programmet.

Dersom brukeren krysser av for dette valget, noe som altså er frivillig, vil installeringen av oppdateringen skje på et tidspunkt når systemet ikke er i aktiv bruk.

Den nye oppdateringsmekanismen aktiveres sammen med versjonene 9.3.2 og 8.2.2 av Adobe Reader og Acrobat.

Les mer om: