Adobe ruster opp mot Microsoft Silverlight

Adobe skal i samarbeid med en rekke partnere gjøre Flash billigere, mer åpent og enda mer utbredt.

Adobe ruster opp mot Microsoft Silverlight

Adobe skal i samarbeid med en rekke partnere gjøre Flash billigere, mer åpent og enda mer utbredt.

Adobes Flash Player er i dag installert på omtrent 98 prosent av alle Internett-tilknyttede PC-er, ifølge tall Adobe oppgir selv. Antallet mobiltelefoner som har en Flash-spiller, ventes å nå én milliard i løpet av 2009. Dette er en dobling av dagens antall.

Det er helt nødvendig for Adobe å opprettholde og forsterke store utbredelsen av Flash for å stå imot konkurransen fra Microsofts Silverlight.

Adobe kunngjorde derfor i går et samarbeid med en rekke selskaper, som sammen skal bidra til å gjøre Flash-teknologien enda mer allestedsnærværende.

Samarbeidet, som kalles Open Screen Prosjekt, støttes av blant annet ARM, Cisco, Intel, LG Electronics, Marvell, Motorola, Nokia, NTT DoCoMo, Qualcomm, Samsung Electronics Co., Sony Ericsson, Toshiba og Verizon Wireless, i tillegg til innholdsleverandører som BBC, MTV Networks og NBC Universal.

Målet til prosjektet er å gjøre Adobes Internett-teknologier tilgjengelig på tvers av TV-er, PC-er, mobile enheter og konsumentelektronikk.

Prosjektet skal jobbe for å opprette et konsistent kjøretidsmiljø, basert på Flash Player og senere også Adobe Air, som skal fjerne elementer som hindrer at publisert innhold kan bli avspilt på en mengde enheter. Blant annet skal man jobbe mot fragmenteringen av versjoner som i dag er et problem, ved at klientene på mobile enheter sømløst oppdaterer seg selv over mobilnettet.

For å få til dette, skal Adobe først og fremst fjerne alle lisenskostnader knyttet til Adobe Flash Player og Adobe AIR for mobile enheter. Dette vil gjelde fra neste store oppgradering.

Selskapet skal også åpne opp for andre å lage egne Flash-avspillere, ved å fjerne restriksjonene knyttet til SWF og FLV/F4V-spesifikasjonene.

Adobe skal dessuten publisere spesifikasjonene for Device Porting Layer API for Flash Player og protokollene for Adobe Flash Cast og det binære utvekslingsformatet AMF.

Flere detaljer om dette finnes her.

- Open Screen Project med Adobe vil gjøre det mulig for ARM og våre partnere å optimalisere og rulle ut Flash Player og Adobe AIR på tvers av milliarder av ARM Powered-enheter og åpne muligheten for maskinvareoptimaliseringer i framtidige ARM-prosessorer, sier Warren East, administrerende direktør for ARM, i en pressemelding.

- Flash Player finnes allerede på en stor majoritet av Internett-tilknyttede datamaskiner, og vårt dype tekniske samarbeid med Adobe vil optimalisere Flash-teknologien og Adobe AIR på tvers av et bredt utvalg av enheter, inkludert en versjon av Adobe AIR for Mobile and Internet Linux project, sier Doug Fisher, daglig leder for Intels System Software Division.

Flere detaljer om Open Screen Project finnes her,

Til toppen