DIGI.NO

Adobe ser nærmere på Linux

Adobe ønsker å delta mer aktivt i åpen kildekode-miljøene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2004 - 08:40

Adobe er blitt medlem av Open Source Development Labs og ønsker å ansette to personer som skal jobbe tett med Linux- og åpen-kildekodemiljøene.

Den ene stillingen går ifølge News.com ut på å identifisere og evaluere strategier for Adobe i desktop-markedet for Linux og åpen kildekode, samt identifisere prosjekter som kan gjøre Linux til et bedre skrivebordsmiljø. Stillingen innebærer nær kontakt med ledende Linux-distributører og partnere.

I tillegg søker Adobe en erfaren informatiker som skal vedlikeholde og planlegge ett eller flere åpen kildekode-prosjekter sponset av Adobe.

Adobe vil si lite om selskapets Linux-planer, men Pam Deziel, produktmarkedssjef i selskapet, sier til News.com at selskapet ikke synes det er nok Linux-brukere i dag til å forsvare utvikling og salg av de store grafikkprogrammene Photoshop og Illustrator for Linux.

- Når det gjelder teknisk modenhet, er Linux-plattformen robust, sier Deziel, som også forteller at selskapet arbeider med å utvikle en ny versjon av Adobe Reader for Linux. Programmet, som benyttes for å lese PDF-dokumenter, finnes bare i versjon 5.0 til Linux, mens 6.0-utgaven for lengst har kommet til blant annet Windows.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.