RESULTATERFINANS

Adobe skuffer

Aksjen stuper tross rekordomsetning.

22. sep. 2010 - 09:55

Adobe har akkurat gjort opp regnskapet for sitt avvikende tredje kvartal. Tallene viser en rekordomsetning på 990 millioner dollar, 42 prosent mer enn samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet økte med 80 prosent til 302 millioner dollar, mens nettoresultatet etter skatt endte på 230 millioner dollar, opp 69 prosent i kvartalet som ble avsluttet den 3. september.

Dårligere fremsiktsutsikter gjorde likevel at markedet reagerte negativt på nyhetene fra programvaregiganten i går.

Aksjen stupte hele 16 prosent.

Bakgrunnen er at etterspørselen etter selskapet programvarepakke Creative Suite 5, som ble lansert i april, ikke vokser like mye som ventet. CS5 er deres viktigste melkeku, og står samlet for over halvparten av selskapets omsetning.

- Tredje kvartal var bra. Skuffelsen ligger i hva selskapet venter seg i fjerde kvartal, sier en analytiker i selskapet Robert W. Baird & Co til Wall Street Journal.

Adobe-toppsjef Shantanu Narayen sier at tilbakemeldingene på CS5 er gode, men merker seg samtidig svakere etterspørsel enn ventet.

Det er særlig i Japan, deres nest største marked, samt i den amerikanske utdanningssektoren at etterspørselen etter CS5 skranter, ifølge selskapet. Adobe oppgir ikke salgstallene i hvert enkelt land, men oppgir at Asia står for 20 prosent av deres totale omsetning.

Ifølge Adobe selger CS5 rundt 15 prosent bedre enn versjon 4 gjorde av den populære programvarepakken, som inneholder blant annet Photoshop, Illustrator og Dreamweaver.

CS4 ble utgitt i september 2008. Følgelig traff lanseringstidspunktet midt i finanskrisen. Selskapet har ennå til å gode å oppnå like gode salgstall som de opplevde med CS3.

Bedre forhold til Apple

Kvartalspresentasjonen kommer samtidig med at det anstrengte forholdet til Apple lysner.

I april lukket Apple døren for applikasjoner utviklet med tredjeparts utviklerverktøy til deres mobile plattform. Det stoppet Flash-utviklere fra å konvertere sine programmer til applikasjoner for iPad, iPhone og iPod Touch.

Apple snudde imidlertid i begynnelsen av måneden, da de løsnet på reglene sine. Siden denne beslutningen har Adobes aksjekurs steget 12 prosent, ifølge avisen Bloomberg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.