Adobe slår samme to pakker

Endelig slår Adobe sammen sine to grafisk designprogrammer.

Endelig slår Adobe sammen sine to grafisk designprogrammer.

Adobe har lenge hatt to programmer for grafisk design - det eldre Pagemaker og det nyere InDesign. Årsaken til at Pagemaker lever i sitt beste velgående er at nykommeren InDesign bare leser Pagemaker 6.0-filer, ikke filer fra den nyere 6.5 eller 7.0.

Mangelen på denne mulighetene har gjort at alle PageMaker-brukere har måttet beholde dette programmet for å lese og modifisere eksisterende filer. Mange, men ikke alle, har i tillegg tatt i bruk InDesign.

Endelig skal Adobe lappe på dette problemet. Med den nye InDesign CS PageMaker Edition. Med denne versjonen blir InDesign bedre til å lage bøker, noe som var en av PageMakers styrker. Den nye InDesign-versjonen inneholder også en rekke verktøy og støttesystemer for hjelpePageMaker-brukerne å flytte filer og lære seg det nye programmet.

Den nye pakken vil kunne konvertere filer fra PageMaker 6.0, 6.5 og 7.0 i tillegg til filer fra hovedkonkurrenten QuarkXpress.

InDesign CS PageMaker Edition kommer i salg i slutten av januar og en oppgradering fra Pagemaker vil koste 5000 kroner, forteller Ravenholm Computing.

Her kan du lese mer om InDesign PageMaker Edition på Adobes hjemmeside.

Til toppen