Adobe slipper oppgraderte verktøy for animasjon

Adobe har startet å selge GoLive 6.0 og LiveMotion 2.0. Begge er oppgraderte alternativer til Macromedia, hhv Dreamweaver og Flash.

Adobe har startet å selge GoLive 6.0 og LiveMotion 2.0. Begge er oppgraderte alternativer til Macromedia, hhv Dreamweaver og Flash.

Macromedia hevder gjerne at grafikkmarkedet har delt seg i to, det vil si papir og web, og oppfatter seg selv som ledende på web mens de henviser Adobe til papir. Adobe erkjenner i det minste delvis denne framstillingen, ved at begge de to nyeste oppgraderingene har en klar brodd mot Macromedias forsprang i markedet.

LiveMotion 2.0 presenteres som et verktøy for profesjonelle web-designere og -utviklere med tanke på animert interaktiv grafikk i ulike formater, blant annet Macromedia Flash og QuickTime. Pakken kommer med et hjelpemiddel som oversetter fra JavaScript til Macromedia-språket ActionScript. Andre hjelpemidler gjelder blant annet koding og feilsøking.

Presentasjonen av GoLive 6.0, et verktøy for tilrettelegging av grafikk og animasjoner til websider som automatisk tilpasser seg klienten de vises på, legger vekt på at Adobe Web Workgroup Server er inkludert i pakken. Det innebærer at det blir enklere å koordinere innsatsen til mange utviklere som arbeider samtidig med det samme nettstedet.

For begge pakkene gjelder at de er tett integrert mot andre Adobe-verktøy, som Illustrator og PhotoShop (som snart kommer i versjon 7.0, se artikkelen Photoshop 7 kommer i april). De utnytter begge avanserte egenskaper hos henholdsvis Windows XP og Mac OS X.

Pakkene kan bestilles, også over Internett, fra Adobe Norge. LiveMotion 2.0 koster 1560 kroner eks mva. Er du registrert bruker av versjon 1.0, koster oppgraderingen 890 kroner eks mva.

GoLive 6.0 er priset til 4130 kroner eks mva. Oppgraderingen koster 980 kroner eks mva.

Ingen av animasjonspakkene er tilgjengelig på norsk, men derimot på engelsk og svensk - og en håndfull andre språk.

Til toppen