Adobe tilbake i pluss

Og nå kommer Creative Suite 5.

Adobe tilbake i pluss

Og nå kommer Creative Suite 5.

Adobe la i går fram selskapet regnskapstall for første kvartal i selskapet regnskapsår 2010, som ble avsluttet den 3. mars i år. Der går det fram at omsetningen har økt med 9 prosent, fra 757,3 millioner dollar i første kvartal i 2009, til 858,7 millioner dollar i årets første kvartal.

- Stabilitet i vårt kreative forretningsområde, kombinert med styrking av våre Acrobat- og Omniture-løsninger, har bidratt til et sterkt, finansielt resultat i Q1, sier Shantanu Narayen, Adobes toppsjef, i en pressemelding.

Kunngjøringen kom omtrent samtidig med at det ble offisielt klart at Creative Suite 5 vil bli lansert den 12. april i år.

Driftsinntekene ble dog redusert fra 207,9 millioner dollar i første kvartal 2009 til 176,8 millioner dollar i første kvartal i år, noe som likevel er bedre enn tallet for fjerde kvartal i fjor, da driftsinntektene var på 153,6 millioner dollar.

Nettoinntektene var i årets første kvartal på 127,2 millioner dollar. Også dette er en reduksjon i forhold til samme kvartal i fjor, da nettoinntektene var på 156,4 millioner dollar. I fjerde kvartal hadde Adobe derimot et nettotap på 32 millioner dollar, noe som delvis skyldtes avskrivninger og andre utgifter knyttet til kjøpet av Omniture.

Adobe venter at omsetning vil øke i andre kvartal til et sted mellom 875 og 925 millioner dollar, mens driftsmarginen ventes å bli på mellom 21,0 og 24,5 prosent. Disse tallene vil inkludere de første par månedene med salg av Creative Suite 5 (CS5), som består av nye utgaver av foto- og design-produktene Photoshop, InDesign og Illustrator, videoproduktene Premiere Pro og After Effects, samt webproduktene Flash Catalyst, Dreamweaver og Flash Professional.

Les mer om nyhetene i CS5 i denne artikkelen.

    Les også:

Til toppen