BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe tilbyr verktøy for digitale magasiner

Bygger på «Wired» for iPad, og passer til alt som i dag produseres med InDesign.

2. juni 2010 - 12:48

Adobe melder at de vil gjøre et verktøy for å lage digitale magasiner tilgjengelig for alle medieselskap. Teknologien «Digital Viewer» ble opprinnelig utviklet i samarbeid med bladet Wired i anledning lanseringen av nettfjølen Apple iPad.

− Resultatet av Adobes samarbeid med Wired er et format for digitale magasiner som gir brukerne engasjerende opplevelser og gjør det mulig å skape unikt innhold med design og uforming som skiller seg fra mengden i den digitale avisverden, sier David Burkett, sjef for Creative Solutions hos Adobe.

Burkett lover at Adobe vil utvikle nye versjon som fungerer på flere plattformer enn iPad.

– Alle som i dag benytter InDesign CS5 [Creative Suite 5] til tidsskrift- og avisproduksjon, skal vite at man nå enkelt kan skape elegante digitale utgaver av sine utgivelser, sier han.

Dette videoklippet viser hvordan «Wired Reader» fungerer på iPad, og hvordan Adobe ser for seg at alle blader kan utgis digitalt.

Adobe-teknologien gir mulighet for blant annet video, lysbildeserier, 360 graders panoramabilder og tilpasning til både høyde- og breddeformat.

Skjerm med berøringsgrensesnitt gir leseren oversikt over innholdet og enkle muligheter til å bla fram og tilbake og finne fram til ønsket oppslag. Det digitale uttrykket bevarer formgivningen fra papirutgaven, samtidig som den tilbyr dynamikk og interaktivitet.

Teknologien gir også annonsører nye muligheter: Annonsene kan vise lyd og video, og tilby interaktivitet.

Adobe tror denne utvidelsen av InDesign-verktøyene gjenspeiler en nytenkning av hvordan papirpublikasjoner kan håndtere digital distribusjon, utvide sitt tilbud ovenfor annonsører, nå ut til lesere på en ny måte, øke opplaget og finne nye inntekstkilder.

Forlagsdirektør Thomas J. Wallace i Wireds utgiver Condé Nast sier deres samarbeid med Adobe er i startfasen og at de regner med å benytte den samme teknologien på flere publikasjoner.

Adobe sier løsningen for digitale magasiner vil integreres tett med CS5, slik at forlag enkelt kan dra nytte av tidligere investeringer i teknologi for tidsskriftproduksjon og utnytte eksisterende kompetanse hos medarbeiderne. Digital Viewer skal nå brukere av apparater som lesebrett, smarttelefoner «og andre typer enheter».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.