Adobe tilfredsstiller analytikerne

Adobe leverte tall for det tredje fiskalkvartal etter børsens stengetid i går kveld norsk tid, og leverte tall som var bedre enn ventet.

Adobe Systems, storprodusenten av web-publishing software, presenterte tredje fiskalkvartal torsdag kveld norsk tid som var bedre enn hva analytikerne hadde ventet på forhånd. Resultat før skatt ble på 78 millioner dollar, eller 61 cents per aksje, opp fra 44 cents sammenlignet med samme kvartal for et år siden. Omsetningen økte i samme periode fra 260 til 328 millioner dollar.

Resultatet er bedre enn ventet, og aksjen steg 4% til 130 dollar i uoffisiell handel etter børsens stengetid. Aksjen er imidlertid ned fra toppen på 143 dollar i juli.

Sjefen i Adobe, John Warnock, sa til Reuters at produkter som brukes til web-publishing - Adobe Illustrator og Acrobat - har vist en sterk salgsutvikling det siste kvartalet.

- Vi har kommet i en meget sterk posisjon og vi mener at ingen konkurrent kan levere et komplett sett av integrerte løsninger for web-publishing slik vi gjør, sier Warnock.

- Internett skaper en eksplosiv etterspørsel etter innhold, og vårt resultat for tredje kvartal viser at Adobe er i en meget sterk posisjon til å kapitalisere på denne trenden, avslutter han.

Til toppen