BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe utfordrer Powerpoint

Gratis nettjeneste for lysbilder og presentasjoner.

28. mai 2009 - 14:13

Adobe utvider nå sitt arsenal av nettbaserte kontorapplikasjoner med et Powerpoint-lignende verktøy kalt Acrobat.com Presentations.

Verktøyet gjør det mulig å utvikle og redigere lysbilder og presentasjoner rett i nettleseren.

For brukere som ikke har behov for alle mulighetene et installert presentasjonsprogram tilbyr kan dette være et godt alternativ.

Dessuten er det gratis.

Acrobat Presentations tilbyr funksjoner kjent fra andre tekstbehandlere, som redigering av tekst, skrifttyper, farger, figurer, punktlister og lignende. Det er mulig å legge inn både bilder og video. Løsningen støtter dessuten maler og det er mulig å legge inn kommentarer.

Sistnevte funksjon kommer godt med dersom du skal samarbeide med andre om en utformingen av en presentasjon. Løsningen benytter https for sikker overføring av data gjennom nettleseren.

Flere brukere samtidig

Det er lagt opp til at flere personer kan jobbe med en presentasjon samtidig. Ifølge Adobe er det også enkelt å se hvem som har tilgang og hvem som er logget inn. Det fremstår som svært enkelt å invitere nye brukere til å delta i arbeidet:

Ferdige presentasjoner kan lagres direkte på brukerkontoen hos Adobe Labs. Det er også mulig å eksportere presentasjoner som PDF-filer. Det er dessverre ikke mulig å lagre Powerpoint-filer, men Adobe oppgir at de jobber med saken.

Fra før tilbyr programvareselskapet tilsvarende nettbaserte verktøy for tekstbehandling, webkonferanser (virtuelle møterom), lagringplass under samme konsept. De første programmene ble klare for et år siden, og løsningen er fortsatt klassifisert som en beta.

Acrobat.com baserer seg på Adobes Flash-teknologi, i motsetning til rivalen Google Docs fra Google, som bruker Ajax og JavaScript for å tilby mye av det samme.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.