UTVIKLING

Adobe vil gjøre Flex til åpen kildekode

Kildekoden til deler av Adobes Flex-rammeverk for å lage webapplikasjoner for Flash Player, skal åpnes.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. apr. 2007 - 08:13

Adobe annonserte i dag planer om at utgi kildekoden til selskapets Flex-rammeverk som åpen kildekode. Flex-rammeverket er sentralt i Adobe satsning på rike webapplikasjoner og de nye Apollo-applikasjonene for skrivebordet.

Flex SDK vil sammen med dokumentasjon gjøres tilgjengelig under Mozilla Public License (MPL). SDK-en (Sofware Developer Kit) består av blant annet MXML-kompilatoren og ActionScript 3.0-biblioteker som til sammen utgjør Flex-rammeverket.

Adobe har tidligere tilbudt kildekoden til ActionScript Virtual Machine til Mozilla i forbindelse med Tamarin-prosjektet.

Adobe vil i framtiden også tilby Flex SDK og andre Flex-produkter med dagens kommersielle lisenser, slik at selskapets kunder og partnere kan velge de lisensbetingelsene som passer dem best.

- Vårt svært talentfulle utviklefellesskap har siden dag én hatt innflytelse på definisjonen og utviklingen av Flex, sier David Mendels, senior visepresident for Adobes utvikleravdeling, i en pressemelding.

- Avgjørelse om å åpne kildekoden til Flex var et helt naturlig neste skritt.

Åpen kildekode-lisensieringen av Flex er ifølge Adobe en del av et initiativ for å engasjere fellesskapet i utviklingen av Flex-teknologien. Til sommeren skal det utgis nye, tidlige utgaver av den neste versjonen av Flex-familien daglig. Denne har kodenavnet Moxie. Den endelige versjonen kan ventes i løpet av høsten. Det er også på dette tidspunktet at kildekoden vil bli åpnet.

Mer informasjon finnes på denne siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.