RESULTATERFINANS

Adolfsen bobler over

Merkantildatas Tom Adolfsen tøyer forventningene enda lenger etter mandagens oppkjøp av DanaData. Budskapet om at han ikke bare tenker på Norden, blir gjentatt, men ikke begrunnet.

Jørgen Christiansen
19. mai 1998 - 21:11

- Det er mulig at vi har hatt både visjoner, for ikke si konkrete planer, på pulten om en ekspansjon utenfor Norden, sier Adolfsen til digi.no.

Dermed forsterker han signalet til omverdenen om at han mener det vil være riktig av selskapet å vurdere andre markeder enn Norge, Sverige, Danmark og Finland. Disse signalene ble gitt første gang under presentasjonen av resultatene etter første kvartal.

Signalene om videre ekspansjon kom forøvrig tett under en pressekonferanse tirsdag.

På spørsmål om oppkjøp i Finland svarte Adolfsen at dette kan ligge vel så nært i tid som et oppkjøp i Sverige. Det avgjørende er hvilke muligheter som lar seg realisere.

- Tieto har nærmest annonsert seg som ledig på markedet. Har dere vurdert dette selskapet?

- Investor har vel en ti prosent eierandel i det selskapet, men det er en mulig kandidat i det nordiske markedet.

(Det svenske Wallenberg-kontrollerte investeringsselskapet Investor AB er en stor eier i WM-Data. Ameritech er nevnt i forbindelse med at den Finske Staten skal selge seg ned i Telekom Finland. Dette selskapet eier en vesentlig post i Tieto. red.anm.)

- Vi har løselig kommunikasjon med WM-Data. Det selskapet har imidlertid som hovedstrategi å øke omsetningen på eksisterende kunder. De sier nå at de kan outsource alt, og trekker det i retning av alt fra kantinetjenester til vakthold. Det er ikke i tråd med hvordan vi ser på denne bransjen, påpeker Adolfsen.

Tom Adolfsen ser det ikke som spesielt sannsynlig at han selv blir gjenstand for et oppkjøp.

- Vi har kontroll med 20-34 prosent av aksjekapitalen, så jeg bekymrer meg ikke for noe plutselig oppkjøp. En eventuell oppkjøper ville vel uansett ikke kjøpt oss opp på dagens pris for å ødelegge selskapet eller uten å ha med seg ledelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.