RESULTATERFINANS

Adolfsen haster videre med IBM

Merkantildatas avtale med IBM vil bidra med en vesentlig del av den omsetningsveksten Tom Adolfsen har lovet markedet.

Jørgen Christiansen
14. jan. 1998 - 08:48

Samarbeidet med IBM vil gi Merkantildata et bedre grep om forretningsområdet kommunikasjon. Her har IBM systemer og maskinvare som gjør det mulig for Merkantildata å satse på nye områder som datastøttet telefoni og telekomtjenester. De to partnerne vil sammen utvikle egne forretningsplaner for dette området.

På området systemintegrasjon utvides det eksisterende samarbeidet til også å omfatte internettløsninger.

Merkantildata Applikasjon skraper sitt eget produkt ES2 som etter tre og et halvt år ikke er det produktet i mellomsjiktet det skulle vært for to år siden. I stedet vil selskapet markedsføre og distribuere Concorde som i fjor hadde en vekst i Norge på hele 135 prosent. IBM vil samtidig markedsføre volumproduktet NOR22 sammen med sine PC-servere i Sverige, samt Lotus Notes-applikasjoner utviklet av IT Factory (tidligere SW Factory hos Complet i Danmark).

- Vi har bygget datasentraler fra "scratch" og har ved flere anledninger vurdert å kjøpe en datasentral. Nå får vi IBM med på laget, forklarer Adolfsen. Sammen ser de to IT-toppene for seg at de kan feste grepet om en større del av det voksende markedet hvor bedrifter setter bort IT-drift.

Merkantildatas distribusjonsselskap PC Lan AS vil fortsatt distribuere IBMs server og PCer. Samarbeidet vil i følge selskapene bli videreutviklet i 1998.

- Vi skal sammen med IBM bli en 100 prosent "end to end" leverandør, understreker Adolfsen. Ole Haaber i IBM Norge legger til at med den veksten IBM ser for seg i Norden er de avhengige av avtaler med selskaper som Merkantildata for å ta ut veksten.

Tom Adolfsen mer enn antyder at IBM kan utløse et oppkjøp for Merkantildata i Norden det kommende året, og at det kan skje i en "større sammenheng". digi.no tolker selskapet dithen at man allerede er godt i gang med gjennomføringen av endringer i Danmark som kan resultere i et nytt oppkjøp for Merkantildata

- Med de kursfallene vi ser på børsene i disse dager er det en del selskaper som blir meget billige. Det gjelder særlig selskaper som er priset på høy fremtidig vekst, men enda ikke har levert resultater og kontantstrømmer, påpeker Adolfsen.

I forbindelse med presentasjonen av samarbeidet gjentok Tom Adolfsen sitt mål for omsetningsveksten i 1998. Han forventer en omsetning på 6 milliarder i 1998 fordelt på 2,8-2,9 i Norge 1,1 i Danmark og 2,1-2,2 i Sverige. Adolfsen sier at omsetningen i 1997 ventelig vil bli tett oppunder fire milliarder kroner og sier rett ut at markedet ikke vil bli skuffet over bunnlinjen for 1997.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.