Adolfsen ikke bekymret over telefusjon

Merkantildatas toppsjef Tom Adolfsen tror ikke en fusjon mellom Telia og Telenor utgjør noe umiddelbart problem for samarbeidet mellom Merkantildata og Telia.

Merkantildata innledet i fjor et samarbeid med Telia i Norge om salg av tele- og datatrafikk over Telia Norges infrastruktur. Merkantildata selger også en småbedriftspakke for oppkobling til Internett i samarbeid med Telia og Bay Networks. Tom Adolfsen har tidliger vært meget kritisk til Telenors håndtering av sin IT-satsingen og partnere utenfor Telenor-konsernet.

- Når Telia og Telenor eventuelt beslutter å fusjonere vil de ha hendene fulle med å finne ut hvordan de skal organisere seg, og med å forberede en børsintroduksjon. Om du ser på hvor disse selskapene har omsetningen og lønnsomheten, er den delen av Telia vi samarbeider med marginal for dem, sier administrerende direktør Tom Adolfsen i Merkantildata til digi.no.

Adolfsen tror derfor det tar tid før samarbeidet med Telia blir berørt av fusjonen mellom Telenor og Telia.

- Jeg tror dette kun blir positivt for oss i tiden fremover. Når Telenor-ledelsen får hendene fulle med fusjonen, begrenser det deres muligheter for å gjøre noe større med Telenor Bedrift, og det taler til vår fordel, mener Adolfsen.

Adolfsen utelukker imidlertid ikke helt at fusjonen kan gjøre at Telias ledelse blir så opptatt at de nedprioriterer sitt samarbeid med partnere som for eksempel Merkantildata.

- Vi vil nok oppleve at ting kan ta litt lenger tid nå, men på lenger sikt er dette bare positivt.

Han peker også på at med de milliardinvesteringene Telia har foretatt i Norge de siste årene, må selskapet foreløpig bare drive virksomheten videre for å få mest mulig ut av investeringene.

På spørsmål om det strategiske samarbeidet med Tele Danmark nå blir viktigere, svarer Adolfsen benektende.

- Denne fusjonen får ingen umiddelbare konsekvenser for vårt forhold til Tele Danmark, sier Adolfsen.

Ved kjøpet av DanaData i 1997 ble det inngått en samarbeidsavtale mellom Merkantildata og Tele Danmark som ble fremholdt som meget viktig for selskapene på lang sikt.

Til toppen