RESULTATERFINANS

Adolfsen inn i avis

Tom Adolsen og Merkantildata har inngått intensjonsavtale om fusjon med Info Software AS som er ledende på spesialprogramvare i norsk avisbransje.

Eirik Flaa
2. sep. 1998 - 12:09

Etter en periode uten stor oppkjøpsaktivitet, kunngjorde Merkantildata onsdag at selskapet vil fusjonere inn nisjeselskapet Info-Software AS - et selskapet som installerer og selger spesialprogramvare avisbransjen, hovedsaklig i Norge. I intensjonaavtalen ligger det at Merkantildata skal betale i overkant av 82 (basert på Merkantildata kurs på 100 kroner) millioner kroner for selskapet.

I følge Info-Software, har selskapet lenge vært på utkikk etter en partner som kan videreutvikle virksomheten utenfor Norges grenser.

- Ideen er at vi skal bruke Merkantildata Applikasjon sitt nettverk i Norden til å ekspandere, sier administrerende direktør og hovedaksjonær i selskapet, Tore Sundbäck, til digi.no. Sundbäck, som sammen med sin famile kontrollerer 94 prosent av selskapet, er instillt på å fortsette som leder for virksomheten, men han er ikke sikker på om han blir sittende på Merkantildata-aksjene han erverver gjennom fusjonen.

- Om jeg skal beholde Merkantildata-aksjene er en ren finansiell vurdering, sier Sundbäck.

Info-Software har totalt 18 ansatte utover Sundbäck, og disse sitter på de siste 4 prosent av aksjene i selskapet. I følge Info-Software har Merkantildata ikke tilbudt de ansatte opsjoner i forbindelse med overtakelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.