BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adolfsen legger hodet på blokken

Tom Adolfsens siste trekk i Merkantildata viser at mannen er villig til å risikere mye for å gjøre selskapet til et lokomotiv på Oslo Børs, og for å bli en lederstjerne innenfor sin sektor i Norden- kanskje Europa. Mislykkes han vil Merkantildata ha en ny sjef innen nyttår. Lykkes han blir en ny konge kronet.

Sigvald Sveinbjørnsson
24. aug. 2000 - 11:28
Tom Adolfsen

Aksjekursen falt som en stein. Markedet var i harnisk, og man snakket om å være fengslet i Merkantildata. Alle visste at det ville bli et stort tap, men ikke hvor stort.

Noe måtte skje på fremleggelsen av selskapets rapport for andre kvartal, og første halvår. Selskapet fikk, som digi.no skrev, et resultat på mer enn 400 millioner norske kroner i minus, før skatt. Som Adolfsen selv sier: Jævlig.

Les om hva som skjer i Merkantildata:
Merkantildata deles i to
Kjempeunderskudd i Merkantildata


For tre måneder siden var mange usikre på hva slags selskap Merkantildata egentlig var, nå skal det ikke være tvil, verken for kunden eller aksjonærer.

Dette skal bringe selskapet i pluss- i alle fall etter avsetninger og goodwill. Men spørsmålet er om Merkantildata treffer markedet. Er det marked for nettverkstjenester til telekom-bransjen? Hvis Aldolfsen har truffet markedet denne gangen, noe han definitivt ikke gjorde for et halvt år siden, kan dette bli klingende mynt i kassa. Massevis av klingende mynter....

Bommer Adolfsen så må han belage seg på å levere inn kontornøklene sammen med resten av ledelsen i selskapet.

Merkantildata satser mye på sin nye strategi. Men som i all gambling er det følgene regel som gjelder: dess større risiko- dess større gevinst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.