BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adolfsen og von Holstein i mobil enhet

Merkantildatas Tom Adolfsen og Icon-gründer Johan Staäel von Holstein satser sammen på svenske Radio Design. Dermed får Adolfsen en fot innenfor i det enormt ekspansive markedet for trådløs kommunikasjon.

Herman Berg
21. des. 1999 - 09:50

Merkantildata investerer 50 millioner kroner og vil eie rundt ti prosent av aksjene i Radio Design TJ AB, et selskap som altså er verdsatt til 500 millioner svenske kroner.

Radio Design har 125 ansatte hvorav halvparten er sivilingeniører og teknikere med kompetanse på universitetsnivå. De driver først og fremst med forskning og utvikling innenfor mobiltelefoni og annen trådløs teknologi.

Selskapet konsentrerer virksomheten om utvikling av nye produkter, programvaresystemer og konsulenttjenester innen mobilt Internett relatert de de nye standardene WAP, Bluetooth, Wireless LAN og WCDMA.

Adolfsen vil inngå i selskapets styre, skriver Merkantildata i en pressemelding, der også Icon Medialabs gründer Johan Stäel von Holstein er nevnt som en annen av investorene.

von Holstein eier fortsatt andeler i Icon, men er for tiden mer opptatt med å få opp omsetningen i e-kollektivet LetsBuyIt.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.