Adolfsen skjeller ut finansmarkedet:

Merkantildata-general Tom Adolfsen griner ikke over stille aksjekurs og tapet av Fellesdata. - Fellesdata ville satt oss tilbake, sier han til digi.no

Merkantildata-general Tom Adolfsen griner ikke over stille aksjekurs og tapet av Fellesdata. - Fellesdata ville satt oss tilbake, sier han til digi.no

Merkantildata og Tom Adolfsen har i lang tid vært et lokomotiv i IT-bransjen. Men siden jul har aksjekursen hatt en laber utvikling, samtidig som konkurrenten EDB Business Partner har fått stadig mer vind i seilene.

Ved årsskiftet hadde Merkantildata en aksjekurs på 105 kroner. Etter litt oppgang og nedgang er denne nå på beskjedene 92 kroner. EDB Business Partner har derimot sprengt alle grafer, fra knappe 60 kroner ved årsskiftet og opp til 200 kroner i midten av mars.

Merkantildata har ikke overbevist aksjemarkedet om at selskapet er attraktivt, trass nymotens internettstrategi, svenske ambisjoner og oppkjøp. Investorene ser heller til EDB Business Partner, som fikk Fellesdata i hard kamp med Merkantildata, noe som gav EDBs høyere verdi enn Merkantildata. Ryktene og spådommene om Tom Adolfsen og Merkantildata går derfor høyt i finanskretser.

Tom Adolfsen sier oppsiktsvekkende til digi.no at han nå faktisk er glad for at han ikke vant budrunden..

- Vi kastet oss på Fellesdata fordi selskapet hadde en datasentral, og de hadde banksektoren som er spennende. Men det er godt tenkelig at hvis vi hadde fått Fellesdata, kunne vi blitt satt tilbake tre, seks eller ni måneder med andre oppkjøp, sier Adolfsen.

- At aksjemarkedet har dårlig korttidshukommelse de lux er ikke min feil. I de 12 årene jeg har ledet Merkantildata, så har det skjedd en del ganger at aksjekursen har doblet og tredoblet seg. Det er jævla moro når det skjer, og det er kjipt når det ikke skjer, sier Adolfsen til digi.no.

I stedet for Fellesdata sikret Merkantildata seg Provida, med gode kunderelasjoner til blant andre utenlandske banker. Noe Adolfsen mener kan være like bra som Fellesdata.

- Vi fester de strategiske grepene vi må gjøre for vokse ytterligere. Selv om markedet nå ikke er med oss vil de kaste seg på når de ser hva vi kan få til, avslutter Adolfsen.

Les:


Avenir vil ha Merkantildata
God IT-dag på børsen
EDB til himmels
Fellesdata: - Vi vil ha EDB Business PartnerMerkantildata gir ikke opp kampen om Fellesdata
Merkantildata vil samle Norden til et e-rike
Tøffe Web-Tom kaprer e-biz-kompetanse fra IBM

Til toppen